"Als ik de politie zeg wat ik weet, is mijn winkel morgen een hoopje as"

MOLENBEEK, DAG 2 VAN HET NIEUWE JAAR

Alles aan diggelen geslagen of niet, Hassan houdt zijn winkel open. Uit principe.
Wouter Van Vooren Alles aan diggelen geslagen of niet, Hassan houdt zijn winkel open. Uit principe.
"De stenen hadden ze klaargelegd achter die garagepoort. Ze waren bijna allemaal in het zwart gekleed, ze droegen mutsen en sjaals zodat camerabeelden weinig zullen helpen. Maak ons niet wijs dat dit iets spontaans was." Molenbeek, dag 2 van het nieuwe jaar.

We zien Hassan Zenagui (42) in zijn winkeltje, met een veger. "Het glas zit overal", zucht hij. "Eerst het grote raam, dan de vitrinekasten. Alles moest kapot." Hassan opende zijn winkel Dream-Link tegenover het metrostation Zwarte Vijvers in 2011. Hij verkoopt satellietantennes en Scarlet-abonnementen. Hij herstelt computers, smartphones en tablets. Hij helpt mensen met administratie, scans en faxen. Hij schat de schade op 25.000 tot 30.000 euro. "Je kunt het zien op die video op Bruzz. Je ziet ze naar buiten lopen met laptops, telefoons en spullen waarvan ze denken dat die verkoopbaar zijn. De drie verdwenen Macs heb ik al geblokkeerd. De sukkel die er in een of andere louche bar iets voor zal betalen, kan er niks mee."

Ik ben Marokkaan, maar mijn etalage was gewoon die met de meest waardevolle spullen. Ik zou niet verder zoeken naar redenen. Die gasten hebben geen redenen

Slachtoffer Hassan Zenagui

Je hebt 23% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroom De Wilde

  Volgens de Belgische wetgeving ben je verplicht de inlichtingen die je kent van criminele feiten aan te geven op straf van medeplichtigheid. Die man geeft toe dat hij de daders kent. Maar het gerecht heeft schrik om aanhoudingen te verrichten. Ook vorig jaar is er niemand aangehouden.

 • Liliane Maes

  Wat ! Zwijgen is instemmen !! Spreek verdomme! Je boeltje in toch al naar de maan, ze zullen het voor jou terug opbouwen zeker ! Man man toch ! niet voegen dan maar terug sturen naar land. er zijn toch bewijzen genoeg zeker ! Wat een plat affaire hier om je dood te lachen !!

 • Mady Vermeulen

  Niet alleen geweld in Molenbeek maar ook intimidatie. Maffiapraktijken dus. Fraai stadje om te wonen en te werken.

 • Peeters Kurt

  Het zal onze schuld maar weer zijn zeker!! We hebben hun geen kansen gegeven???? Worden niet aanvaard??? Voelen zich alleen gelaten....... blablabla Man man man waar gaat dit heen

 • Vincent Vandoorne

  Als je iets verzwijgt, is dat dan niet nalatigheid?