Exclusief voor abonnees

"Als álle studenten mogen starten in Wallonië, dan hier ook"

Huisarts wil samen met 286 geweigerde studenten geneeskunde naar rechter stappen

Karel De Crem, huisarts in Aalter, klaagt de ongelijkheid tussen Vlaanderen en Wallonië aan. Zijn zoon is één van de 286 'ongunstig gerangschikten', die geslaagd zijn maar toch niet mogen starten. "Maar ik doe het niet alleen voor hem."
Florian Van Eenoo Photo News Karel De Crem, huisarts in Aalter, klaagt de ongelijkheid tussen Vlaanderen en Wallonië aan. Zijn zoon is één van de 286 'ongunstig gerangschikten', die geslaagd zijn maar toch niet mogen starten. "Maar ik doe het niet alleen voor hem."
Een huisarts uit Aalter wil samen met zoveel mogelijk studenten een juridische procedure beginnen om de ongelijkheid van het toegangsexamen geneeskunde tussen Vlaanderen en Wallonië aan te kaarten. Er wordt maar een beperkt aantal studenten toegelaten, of je nu geslaagd bent voor die test of niet. Vlaanderen houdt zich aan dat quotum. Wallonië niet.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hanne Callewaert

    Maanden moeten wachten om een consultatie bij een gespecialiseerde arts te kunnen krijgen en ze leggen dan een beperking op ????