Exclusief voor abonnees

“Al vier keer gezegd dat ik ziek ben, maar niemand belt mijn vrienden”: hoe de contacttracing nog altijd mank loopt

Tim Dirven
Sedert vorige week ligt Ana Rita Mendes (40) uit Edegem met corona in bed. Al vier keer heeft ze de gegevens van haar collega's en vrienden met wie ze contact heeft
gehad, doorgegeven aan de contacttracers van de overheid. Toch heeft geen van hen al een telefoontje gekregen. "Als patiënten zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen, gebeurt er niets."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Moehmena Rahous

  Vertrouw niet op de overheid! Dat zagen we al meermaals. Wie covid-19 heeft, meldt dat best zelf aan de mensen waarmee die de 2 laatste weken contact had, met de vraag aan hen om hetzelfde te doen. Dat is het enige wat een beetje werkt en waarbij privacy blijft.

 • Martin Van Lersberghe

  contact tracing? wat een lachertje! net zoals de maatregelen van de overheid. Politici zouden eens moeten luisteren naar mensen die kennis van zaken hebben

 • Jens Maldrie

  Die app voor de smartphone moet er zo snel mogelijk komen. Mensen maken zich zogezegd zorgen over hun privacy, maar ze smijten wel alles op Facebook. Dit gaat over mensenlevens.

 • Baldwin Schepers

  Iets wat door de regering op poten gezet is heeft nog nooit gewerkt juist zoals de regeringen

 • Luc Verstraelen

  Dat manuele contacttracing niet zou werken wist iedereen vooraf.Het werd door de politiek toch doorgedrukt om de schijn op te houden dat ze toch pro actief iets deden. Of was het om de geldkassen van de vakbonden en andere instanties nog eens te vullen.100 miljoen in de vuilbak en iedereen vindt dit normaal te vinden.