Exclusief voor abonnees

"Abnormaal dat goklobby politici drie keer per jaar belt"

Jannie Haek, baas van de Nationale Loterij, wil dat er paal en perk gesteld wordt aan private goksector

"Wij zijn geen gokbedrijf, maar een loterij. Wij keren onze winst opnieuw uit aan de maatschappij", stelt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij.
Gregory Van Gansen / Photo News "Wij zijn geen gokbedrijf, maar een loterij. Wij keren onze winst opnieuw uit aan de maatschappij", stelt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij.
Ook in 2019 won de Nationale Loterij het groot lot. Meer omzet, meer spelers, meer winnaars. En dat voor het vierde jaar op rij. CEO Jannie Haek is trots, maar kijkt tegelijk met ontzetting naar de rest van de sector. "Wat in België gebeurt, is niet meer normaal. Er is een enorm maatschappelijk probleem rond gokverslaving, maar de politieke wil ontbreekt om in te grijpen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Verbrugghe

  Wie hecht nog geloof aàde lottotrekkingen ? Zie euromillions, een paar maal per jaar meer dan 100 miljoen in de pot en ALTIJD maar één winnaar. En ja , ik weet wel één en ander van kansberekening, zie het anders : de kans dat er STEEDS slechts één winnaar is, zes of zeven maal opeenvolgend is ook onbestaand. Gemanipuleerde boel is dat !

 • Nordine Frighem

  Vind ik ook privé gok kantoren zouden ze moeten VERBIEDEN zoals vroeger ! Als je de reclame op tv ziet voor gokken moet da veel opbrengen en veel miserie voor de spelers !!

 • pol van de velde

  Ze betalen hun winst terug aan de maatschappij......nadat hun riant loon en de zitpenningen van de politici die in de beheerraad zitten uitbetaald zijn. Mogen we ook weten welke vriendjes mee genieten van de uitgaven? Nationale loterij is één zwendel.

 • Willy De Neef

  Het overgrote deel van de privegokkantoren zijn er gewoon om geld wit te wassen De Neef Buggenhout

 • danny janssens

  Uiteindelijk zou een deel van de winst moeten gestort worden in een fonds voor gokverslaafden. Want ook de nationale loterij is zelf de oorzaak van het probleem. Met grotere sociale gevolgen dan men denkt. Dus , lachende gezichten zijn niet echt op zijn plaats. De pot verwijt.......