De vrouw vond het projectiel op het strand.
Volledig scherm
De vrouw vond het projectiel op het strand. © rv

Wandelaarster botst op springtuig op strand van Wenduine

Wenduine/MerksemEen wandelaarster uit Merksem heeft afgelopen weekend een obus gevonden op het strand van Wenduine. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. 
Blankenberge rouwt om Prins Carnaval Jean-Marie I (64) die onverwachts thuis overleed: “Hij was vrij joviaal en kon met iedereen babbelen”

  Blanken­berge rouwt om Prins Carnaval Jean-Ma­rie I (64) die onver­wachts thuis overleed: “Hij was vrij joviaal en kon met iedereen babbelen”

  De Blankenbergse carnavalisten zijn diep geraakt door het plotse overlijden van Jean-Marie Goethals (64). ‘Jama’ werd in 1991 verkozen tot Prins Carnaval in de badstad en de voorbije 32 jaar was hij niet weg te slaan uit de carnavalsmiddens. Op de sociale media werden ondertussen honderden steunbetuigingen gepost voor zijn familie. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) deelde een foto uit 1991 toen hij aan de zijde van Jean-Marie stond als kinderprinsje.
  Blankenberge
 1. REPORTAGE. D-day voor Ventilus, maar is wonen onder hoogspanning zo gevaarlijk? “Schrik heb ik niet, maar ik slaap wel al 15 jaar in een andere slaapkamer achteraan het huis”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  REPORTAGE. D-day voor Ventilus, maar is wonen onder hoogspan­ning zo gevaarlijk? “Schrik heb ik niet, maar ik slaap wel al 15 jaar in een andere slaapkamer achteraan het huis”

  “In de jaren 70 was het anders. Toen hadden wij er niets aan te zeggen en stonden ze hier plots.” Vandaag protesteert een hele provincie. Net voor minister Zuhal Demir (N-VA) haar definitieve tracé voor hoogspanningslijn Ventilus bekend maakt, trokken wij door West-Vlaanderen. Van het gezin Versyck in Zuienkerke, dat al vijf generaties onder ‘de kabels’ woont en waar oma recent nog 90 kaarsjes mocht uitblazen. Tot Caroline in Avelgem, die overweegt te verhuizen, omdat haar honden epilepsieaanvallen krijgen. Een trip van noord naar zuid, langs gezinnen die nu al onder hoogspanning leven.
  Zuienkerke
 2. Hij kampt met gokverslaving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?
  PREMIUM

  Hij kampt met gokversla­ving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?

  Moest Marleen V.L. (64), de Oostendse weduwe die net over de grens in Koewacht gedumpt werd, dood voor haar geld? Daar lijkt het gerecht steeds meer van uit te gaan. De hoofdverdachte E.S. (32) had namelijk een hechte band met het slachtoffer, die ook de meter was van zijn jongste kind. In ruil voor geld zou E.S. — ondanks het leeftijdsverschil— zelfs aan een geheime relatie met de oudere vrouw begonnen zijn. De jonge vader wacht momenteel in een Duitse cel op zijn overlevering aan ons land.
  Oostende