De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Vrouw (62) moet niet naar gevangenis voor oplichting van verschillende mannen: "Ze beweerde getrouwd te zijn met één van de rijkste mannen van België”

De Haan/KnokkeEen 62-jarige vrouw uit De Haan heeft 15 maanden cel met uitstel gekregen voor de oplichting van verschillende mannen. De slachtoffers dachten dat hun geld zou geïnvesteerd worden in een vastgoedproject, maar kwamen van een kale reis terug. “De beklaagde had van in het begin duidelijk geen intentie om de bedragen ooit terug te betalen”, oordeelde de rechtbank.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Streng, maar rechtvaardig, zoals het moet: overleden motard Nick (41) laatste keer te zien in ‘Helden van Hier: Politie Oostende’
  Oostende

  Streng, maar rechtvaar­dig, zoals het moet: overleden motard Nick (41) laatste keer te zien in ‘Helden van Hier: Politie Oostende’

  De overleden politiemotard Nick Campe (41) was woensdagavond te zien op VTM in ‘Helden van Hier: Politie Oostende’. In de uitzending geeft hij een opleiding aan twee motards die dingen naar een plekje bij de motorbrigade. De camera’s leggen mooi vast hoe Nick was: streng, maar ook een echte motivator die zichtbaar blij is wanneer zijn pupil slaagt in het examen. “Goed, hé! En nu ontstressen.”