Dominique Blaise, Dominique De Gerlache en Valerie De Goes bij het begin van hun reis in Laos.
Volledig scherm
Dominique Blaise, Dominique De Gerlache en Valerie De Goes bij het begin van hun reis in Laos. © rv

Vriendinnen hopen op repatriëring in Laos. “Er zijn geen vluchten meer en we zijn hier niet meer welkom”

Dominique Blaise (48), Valerie De Goes (54) en Dominique De Gerlache (54), drie vriendinnen uit De Haan en Woluwe bij Brussel zitten momenteel vast in Laos. Er vertrekt geen enkele commerciële vlucht meer en de grenzen met de buurlanden zijn gesloten. Hun enige hoop is repatriatie door de overheid, maar daarover is nog geen duidelijkheid. “Als we niet gerepatrieerd worden, zitten we hier vast tot in juni. Maar we hebben niet het gevoel dat we hier nog welkom zijn als buitenlander”, vertelt Dominique Blaise.

  1. ASSISEN. Volgens burgerlijke partij had Will (55) geen schijn van kans tegen z’n vriend Jonckheere (32): “Hij moest het geweld gewoon ondergaan”
    PREMIUM
    Oostende

    ASSISEN. Volgens burgerlij­ke partij had Will (55) geen schijn van kans tegen z’n vriend Jonckheere (32): “Hij moest het geweld gewoon ondergaan”

    Op het proces tegen Tommy Jonckheere (32) heeft de burgerlijke partij gevraagd aan de jury om de Oostendenaar schuldig te verklaren aan doodslag. Will Deweert (55) had volgens de advocaten van z'n moeder geen schijn van kans tegen het geweld van de beschuldigde. “En dat plasincident? Alsof iemand die in zo’n smerig kot woont, zich daarin zou opjagen.”