Kris Steen, Willy Vandebroucke en Marleen De Soete bij de lading winterkledij.
Volledig scherm
Kris Steen, Willy Vandebroucke en Marleen De Soete bij de lading winterkledij. © rv

Vooruit verzamelt maar liefst 100 warme jassen voor kansarme families

De HaanIn het kader van De Warmste Week organiseerde Vooruit een inzameling van warme winterjassen, sjaals, mutsen en handschoenen. Meer dan 100 warme jassen werden geschonken door talrijke donateurs.

 1. Ongewenst bij geboorte, acht keer wielerkampioene van Senegal, nu zit Sabelle in gemeenteraad van Koksijde: “Door hard te werken worden vijanden vrienden”
  PREMIUM
  Koksijde

  Ongewenst bij geboorte, acht keer wielerkam­pi­oe­ne van Senegal, nu zit Sabelle in gemeente­raad van Koksijde: “Door hard te werken worden vijanden vrienden”

  Het levensverhaal van Sabelle Diatta (49) uit Oostduinkerke leest als een film. In de lagere school in thuisland Senegal werd ze gepest, als meisje zonder mama en papa. Van timide tiener groeide ze uit tot achtvoudig wielerkampioene van haar land. De liefde bracht haar naar Oostduinkerke, waar ze deze week de eed aflegde als gemeenteraadslid. Een verhaal van tegenslagen, rechtkrabbelen en vooruit kijken.
 2. 18-jarige steekt kennis neer met mes voor openstaande schuld van 50 euro, maar had volgens rechter niet de intentie om hem te doden
  Oostende

  18-jarige steekt kennis neer met mes voor openstaan­de schuld van 50 euro, maar had volgens rechter niet de intentie om hem te doden

  Een 18-jarige man uit Oostende heeft een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar gekregen voor een steekpartij in de buurt van de Koninklijke Stallingen. S.G. stak een kennis, die hem nog 50 euro verschuldigd was, neer met een mes en achtervolgde hem tot bij het ziekenhuis. De tiener werd vervolgd voor poging tot doodslag, maar volgens de rechtbank had hij niet de intentie om het slachtoffer te doden.
 1. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten

 2. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna