Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote op de inleidende zitting van hun proces.
Volledig scherm
Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote op de inleidende zitting van hun proces. © Photo News

Volksjury samengesteld voor proces tegen ‘duivelskoppel’ dat vrijdag van start gaat

De Haan/BruggeZeven mannen en vijf vrouwen zullen vanaf vrijdag zetelen in de volksjury op het tweede assisenproces tegen Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57). Het zogenaamde ‘duivelskoppel’ kreeg in 2011 bij verstek al eens levenslang voor de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell (44). Lacote en Van Acker tekenden evenwel verzet aan. Bijna 25 jaar na datum verschijnen ze een eerste keer persoonlijk voor het Brugse assisenhof.

 1. Advocaten ‘duivelskoppel’: “Gerecht speelde cruciaal bewijsmateriaal kwijt”

  Advocaten ‘duivels­kop­pel’: “Gerecht speelde cruciaal bewijsmate­ri­aal kwijt”

  Volgens de advocaten van Jean-Claude Lacote (54) tijdens de inleidende zitting voor het assisenproces tegen het ‘duivelskoppel’, is het gerecht bewijsmateriaal kwijtgespeeld in het moordonderzoek. Onder andere de kogels waarmee de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) werd doodgeschoten zijn volgens hen onvindbaar. Advocaten Filip De Reuse en Bram Casier klagen ook aan dat tapes met verhoren die Hilde Van Acker (56) stiekem opnam tijdens haar ondervragingen verdwenen zijn. Het openbaar ministerie lacht de aanklacht enigszins weg. “We zijn geen containerpark.”
 2. Vroeger vloog ze met privéjet, nu haakt ze knuffels in de cel: 'Ooit vrij' volgt Hilde Van Acker van het duivelskoppel
  PREMIUM

  Vroeger vloog ze met privéjet, nu haakt ze knuffels in de cel: 'Ooit vrij' volgt Hilde Van Acker van het duivelskop­pel

  In haar gloriejaren als oplichtster vloog ze met privéjets, reed ze met Ferrari's en pendelde ze samen met haar man tussen hun verschillende luxeappartementen. Vandaag haakt Hilde Van Acker (57) in de gevangenis knuffels die ze opvult met maandverband, in afwachting van haar assisenproces deze maand, waar ze levenslang riskeert wegens moord. "Tegen mij hebben ze nooit iets gehad."
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee