Maarten Van De Velde legde de indrukwekkende prestatie van Sam Carton vast op beeld
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Van De Velde legde de indrukwekkende prestatie van Sam Carton vast op beeld © Maarten Van De Velde

Vier maanden nadat haar been werd geamputeerd, staat Sam (18) al op surfplank: “Als ik in het water lig, voel ik me de gelukkigste persoon ter wereld”

De moedigste 18-jarige van Vlaanderen. Een verhaal van dromen waarmaken.  Op 9-jarige leeftijd kreeg Sam Carton CPRS, een zeldzame ziekte, opgelopen na een beenbreuk. Na jaren in het ziekenhuis en in revalidatiecentra werd haar been geamputeerd. Een zware beslissing, maar voor het eerst in 9 jaar heeft Sam geen pijn meer. Op 4 maanden revalideerde ze en leerde ze surfen. Nu pakte ze haar eerste golf. “Dat gevoel is zo bevrijdend.”

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Anderhalf jaar na hun verschrikkelijk motorongeval staan Lola (19) en Niels (25) er weer: "Een amputatie houdt onze dromen niet tegen"
  PREMIUM

  Anderhalf jaar na hun verschrik­ke­lijk motoronge­val staan Lola (19) en Niels (25) er weer: "Een amputatie houdt onze dromen niet tegen"

  ‘Twee zwaargewonden nadat motor tegen auto botst’ berichtten de kranten kort op 20 maart 2019. Maar achter die twintigtal lijnen van feitelijkheden, verschool zich het verhaal van studente Lola Paquay (19) en dakwerker Niels Cambre (25), wiens dromen plots aan flarden werden gescheurd. Vandaag, na een lange lijdensweg, staat het koppel er terug. “We zijn sneller dan gepland volwassen geworden.”