De helminktzwam, de duinstinkzwam, het zandtulpje en de robuuste duinveldridder.
Volledig scherm
PREMIUM
De helminktzwam, de duinstinkzwam, het zandtulpje en de robuuste duinveldridder. © Proot/Carl Van Den Broeck

Van het zandtulpje tot de duinenveldridder: op zoek naar paddenstoelen op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”

De HaanDe duinstinkzwam, met wat fantasie lijkt hij op een fallus, maar het is wel degelijk een paddenstoel. Zijn naam verraadt het al een beetje, maar de duinstinkzwam groeit... op het strand. Wij trokken onze wandelschoenen aan en doken in De Haan de duinen in met amateur-mycoloog Carl Van Den Broeck. “Het is soms op handen en voeten speuren, maar zolang het niet vriest, vind je ze zeker.” Wij probeerden zes verschillende soorten te spotten, maar het is inderdaad soms goed zoeken.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Onderwijsstraat tijdelijk afgesloten door installatie autolift

  Onderwijs­straat tijdelijk afgesloten door installa­tie autolift

  Op vrijdag 3 februari is de Onderwijsstraat tijdelijk afgesloten tussen de Elisabethstraat en de Descampsstraat. Ter hoogte van huisnummer 9 installeert de aannemer een autolift in een nieuwbouw. Doorgaand verkeer volgt een omleiding. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk en de garages blijven bereikbaar. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder. De werken duren tot na de middag. Tegen 14 uur wordt de straat terug opengesteld.