Oostende zet dit weekend elf redders in. Op de foto zie je een drukke zomerdag in 2013 aan het strand van Oostende.
Volledig scherm
Oostende zet dit weekend elf redders in. Op de foto zie je een drukke zomerdag in 2013 aan het strand van Oostende. © Foto PN

Redders klaar voor topweekend

KOKSIJDE/DE HAAN/OOSTENDEEr worden komend weekend temperaturen tot dertig graden verwacht. Niet alleen de horeca bereidt zich voor op een topweekend. Ook een aantal reddingsposten staan paraat. In onze regio is dat in Koksijde, Oostende en De Haan. De andere gemeenten kiezen bewust nog niet voor de inzet van redders.

 1. Een dag op de Covid-afdelingen van het AZ Zeno in Knokke, waar afgelopen nacht twee mensen stierven: “Kondig nú een lockdown af”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Een dag op de Co­vid-afdelingen van het AZ Zeno in Knokke, waar afgelopen nacht twee mensen stierven: “Kondig nú een lockdown af”

  “Kondig een lockdown af. Niet straks, maar nú. We willen er niet aan denken dat we keuzes zouden moeten maken tussen patiënten.” Chris Mahieu (59), hoofdverpleegkundige op de dienst Intensieve Zorg van het AZ Zeno in Knokke, doet een duidelijke oproep nu de coronacijfers blijven stijgen. Om duidelijk te maken hoe ernstig de situatie is, kreeg Het Laatste Nieuws een exclusieve rondleiding in het ziekenhuis, tot op de kamer van de Covid-patiënten. “Nee, heus niet alleen ouderen worden getroffen. Hier liggen ook jongere mensen."
 1. Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels
  Play

  Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is