Schepen Marleen De Soete, burgemeester Wilfried Vandaele en Maureen van Vlaanderen Vakantieland
Volledig scherm
Schepen Marleen De Soete, burgemeester Wilfried Vandaele en Maureen van Vlaanderen Vakantieland © LBB

Ontdekkingsroute van Vlaanderen Vakantieland start in april in De Haan

De HaanDe gemeente De Haan organiseert van april tot en met december, in samenwerking met Eén en Vlaanderen Vakantieland, de ‘Vlaanderen Vakantieland Ontdekkingsroute’. 

 1. Speleologen over heel Vlaanderen testen nieuw touwenparcours in Oude Watertoren: “Een unieke plek waar je alle technieken kan leren”
  PREMIUM

  Speleolo­gen over heel Vlaanderen testen nieuw touwenpar­cours in Oude Watertoren: “Een unieke plek waar je alle technieken kan leren”

  Dit weekend mocht speleoclub Cascade officieel het nieuwe touwenparcours in de Oude Watertoren openen. Vanuit heel Vlaanderen kwamen ze naar Oostende om het parcours testen. Dirk Deroo, voorzitter van Cascade, is alvast heel tevreden. “Alle technieken die je nodig hebt voor speleologie, kan je hier veilig testen”, zegt hij. We gingen alvast een kijkje nemen.
  Oostende
 2. LEVENSVERHAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombardement op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Filmmaker Raoul Servais (94) overleden: “Het bombarde­ment op zijn ouderlijk huis droeg hij levenslang mee’”

  Verschillende filmprijzen, waaronder een Gouden Palm uit Cannes, prijken op zijn schouw en in oktober 2022 ging zijn 16de kortfilm nog in wereldpremière op het Film Fest Gent. Maar filmmaker Raoul Servais (94), die tot zijn dood creatief aan de slag bleef, is afgelopen vrijdag overleden in zijn gerestaureerde hoeve in Leffinge. Naast een geprezen artiest was Servais ook zijn hele leven een overtuigd pacifist, door zijn eigen ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van een echte Oostendenaar, die opgroeide in de Kapellestraat.
  Oostende