Grand Hotel Belle Vue viel in de prijzen met een erfgoedprijs.
Volledig scherm
Grand Hotel Belle Vue viel in de prijzen met een erfgoedprijs. © Benny Proot

Nieuwe Erfgoedpluim bekroont bijzonder knappe restauratie van Grand Hotel Belle Vue en villa Why Not?

De HaanDe naam van de award verraadt het al: de Erfgoedpluim geeft letterlijk een pluim aan mensen die hun erfgoedpand volgens de regels van de kunst hebben gerestaureerd. De award werd in De Haan voor het eerst uitgereikt, nét in het jaar waarin de befaamde wijk Concessie 25ste verjaardag van haar bescherming als dorpsgezicht viert. Twee prachtige panden vielen de primeur te beurt: ‘Grand Hotel Belle Vue’ en villa ‘Why Not?’.

 1. Extra dijk op strand van Oostende voor onderzoek naar impact van stormen: “Zo kunnen we kust beter beschermen als zeespiegel stijgt”
  Oostende

  Extra dijk op strand van Oostende voor onderzoek naar impact van stormen: “Zo kunnen we kust beter beschermen als zeespiegel stijgt”

  Op het strand van Oostende ter hoogte van Domein Raversyde zal dit voorjaar een kunstmatige dijk gebouwd worden. Zeven jaar lang zullen onderzoekers de impact van de golven op de dijk bestuderen. Het uiteindelijke doel is om meer inzicht te krijgen in de invloed van stormen op onze infrastructuren om onze kustbescherming nog efficiënter te maken. “Aangezien door de klimaatopwarming de zeespiegel stijgt, is dit een meer dan noodzakelijk onderzoek.”
 2. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusvakantie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen
  PREMIUM
  Oostende

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen

  Over exact een maand, op 15 februari, start de krokusvakantie. Naast een groot aanbod aan kampen in de paas- en zomervakantie heb je ook in februari al enkele opties om kinderen een leuke vakantieweek te bezorgen. Misschien geen overbodige luxe, met mogelijk een extra ‘afkoelweek’ omwille van de coronacijfers - de beslissing hierover valt wellicht volgende week. We zetten het aanbod op een rijtje.
 3. Vijftiger vrijgesproken voor drugsdood van jonge vrouw, nabestaanden hadden op assisen gehoopt
  Oostende

  Vijftiger vrijgespro­ken voor drugsdood van jonge vrouw, nabestaan­den hadden op assisen gehoopt

  Een 54-jarige man uit Oostende is vrijgesproken voor de drugsdood van een 30-jarige vrouw. Volgens de rechtbank is het niet uitgesloten dat het slachtoffer zélf de dodelijke dosis cocaïne heeft aangekocht. “Er zijn ook aanwijzingen in het dossier dat de vrouw zelfmoordgedachten had.” Een flinke klap voor de nabestaanden, die het dossier vier jaar na de feiten alsnog behandeld wilden zien door het hof van assisen.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie