In WZC Duneroze komt het leger een handje toesteken. Op de foto: Ibe Vanhauwaert, Mieke Sansen en Danny Van Brabandt.
Volledig scherm
In WZC Duneroze komt het leger een handje toesteken. Op de foto: Ibe Vanhauwaert, Mieke Sansen en Danny Van Brabandt. © Benny Proot

Leger helpt in woonzorgcentrum Duneroze door vele besmettingen

De HaanWoonzorgcentrum Duneroze in Wenduine krijgt sinds vrijdag hulp van Defensie. Meer dan 30 personeelsleden van het WZC vielen uit door covid. Om de zorg voor de bewoners te kunnen verzekeren, vroeg burgemeester Wilfried Vandaele aan Defensie om een handtje toe steken.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Frederiek Vandenbussche opent naast restaurant nu ook apero- en wijnbar Boire au Terroir: “Ik wil de mensen kennis laten maken met unieke dranken”
  Ettelgem

  Frederiek Vandenbus­sche opent naast restaurant nu ook apero- en wijnbar Boire au Terroir: “Ik wil de mensen kennis laten maken met unieke dranken”

  Frederiek Vandenbussche van restaurant La Maison du Terroir in Ettelgem opent vanaf morgen 18 mei naast zijn restaurant een nieuwe apero- en wijnbar, Boire au Terroir genaamd. Hiermee wil hij meer mensen kennis laten maken met zijn restaurant, maar ook met verschillende soorten unieke aperitiefdranken en wijnen. Deze nieuwe bar is ook een voorbereiding op de tiende verjaardag van het restaurant dat hij later dit jaar zal vieren met een groot feest.