LBB
Volledig scherm
© LBB

Kerkklommer organiseert kerstbrocante

De HaanNog tot 17 december loopt in Buurtcentrum Kerklommer De Haan de jaarlijkse kerstbrocante.

 1. Blankenberge wil nog meer inzetten op deelfietsen: in 2022 vertrokken 340 ritten vanuit het station
  BLANKENBERGE

  Blankenber­ge wil nog meer inzetten op deelfiet­sen: in 2022 vertrokken 340 ritten vanuit het station

  Vorig jaar stonden 8 deelfietsen van Blue-bike ter beschikking in de overdekte fietsenstalling naast het perron van het Blankenbergse treinstation. “21% van de ritten vanuit de Blue-bike punten aan de Belgische kust vertrokken vanuit ons station”, zegt Schepen van Mobiliteit, Patrick De Klerck (Open Vld) die in de toekomst nog meer wil inzetten op deelfietsen in de badstad.
 2. Ongezien... Niet één, maar twee carnavalsprinsen verkozen in Blankenberge: “Het zou fout afgelopen zijn als we niet hadden ingegrepen”
  PREMIUM
  BLANKENBERGE

  Ongezien... Niet één, maar twee carnavals­prin­sen verkozen in Blankenber­ge: “Het zou fout afgelopen zijn als we niet hadden ingegrepen”

  Het is ongezien in het Blankenbergse carnaval. Killian Massez (23) en Kevin Kimpe (41) mogen zich het komende jaar allebei prins carnaval noemen. Een noodscenario, omdat de Confrerie van de Leute, die zaterdagavond het Prinsenbal organiseerde, besefte dat er chaos heerste door de enorme volkstoeloop. “Ik denk dat dit de beste oplossing was om de minste miserie te hebben”, zei Killian zondagochtend.