Het schepencollege ging al eens langs
Volledig scherm
Het schepencollege ging al eens langs © Benny Proot

Hubertmolen komt tot leven met virtual reality: “Een staaltje high tech, maar artisanaal gemaakt”

Vanaf woensdag kan je in het Molenhuis in Wenduine via Virtual Reality de werking van de Hubertmolen ontdekken, maar ook zien hoe Wenduine er uitzag in de periode 1900-1910. In tien minuten tijd leer je bij over de huidige windmolenparken op zee, de molenaarsstiel en de geschiedenis van Wenduine. Het bedrijf Alfa Vision werkte een jaar aan de productie.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Zijn deze twee vrouwen op inbrekerspad in Oostende en Bredene? “Gewacht tot we vertrokken waren, flat in grote wanorde achtergelaten”
  Oostende/Bredene

  Zijn deze twee vrouwen op inbrekers­pad in Oostende en Bredene? “Gewacht tot we vertrokken waren, flat in grote wanorde achtergela­ten”

  Johan De Jonghe (58) uit de Verlaatstraat in Oostende trof woensdagmiddag zijn flat aan in grote wanorde. Alles werd doorzocht en er bleek heel wat gestolen. “Twee dames werden in de buurt gespot voor en na de inbraak. Zij zitten er ongetwijfeld voor iets tussen. Een buurvrouw zag ze ook de hele tijd observeren.” Mogelijk zijn ze ook verantwoordelijk voor andere inbraken, zoals op dinsdag in Bredene.
 2. IN BEELD. Spekgladde snelwegen zorgen voor massa ongevallen in noorden van West-Vlaanderen
  Play
  Brugge/Nieuwpoort/Oudenburg/Oostduinkerke

  IN BEELD. Spekgladde snelwegen zorgen voor massa ongevallen in noorden van West-Vlaanderen

  Extreem gladde omstandigheden op de snelwegen in het noorden van West-Vlaanderen hebben zondagmiddag voor een massa ongevallen gezorgd. Zware hagelbuien en smeltende sneeuw toverden de rijbaan op bepaalde plaatsen om tot een ijspiste. Takeldiensten, brandweer en wegpolitie hadden de handen vol. Alle ongevallen gebeurden in amper een half uurtje tijd.