Het rommelde al een tijdje in de gemeentepolitiek van De Haan.
Volledig scherm
Het rommelde al een tijdje in de gemeentepolitiek van De Haan. © TVA

(Ex-)schepenen van De Haan moeten voor rechter verschijnen in zaak rond gehackte computer van bestuurssecretaris

De HaanDrie (ex-)schepenen van De Haan moeten voor de correctionele rechtbank verschijnen in het dossier rond de gehackte computer van de toenmalige bestuurssecretaris. De Brugse raadkamer oordeelde dat er voldoende aanwijzingen zijn om het drietal samen met een ICT-verantwoordelijke voor de rechter te brengen. Zelf blijven ze hun onschuld uitschreeuwen.

 1. Gemeentepolitiek op z’n slechtst: gaven (ex)-schepenen De Haan opdracht om in te breken in computer bestuurssecretaris?
  PREMIUM
  De Haan

  Gemeentepo­li­tiek op z’n slechtst: gaven (ex)-schepenen De Haan opdracht om in te breken in computer bestuursse­cre­ta­ris?

  Drie (ex)-schepenen van De Haan blijven ontkennen dat ze betrokken waren bij het hacken van de mailbox van de toenmalige bestuurssecretaris van de kustgemeente. Marleen De Soete, Marleen Schillewaert en Kurt Beirens worden ervan verdacht een hacker te hebben ingeschakeld om een interne mail uit de computer van bestuurssecretaris Valérie Van den Broecke in handen te krijgen over de concessie van een tennisclub. Ze vroegen woensdagochtend om buiten vervolging gesteld te worden.
 1. Parket wil drie (ex-)schepenen vervolgen voor inbraak in computer van bestuurssecretaris

  Parket wil drie (ex-)schepenen vervolgen voor inbraak in computer van bestuursse­cre­ta­ris

  Het Brugse parket wil twee schepenen van De Haan en een voormalig schepen vervolgen voor een inbraak in de computer van de plaatselijke bestuurssecretaris. Marleen De Soete, Marleen Schillewaert en Kurt Beirens worden ervan verdacht een hacker te hebben ingeschakeld om een interne mail uit de computer van bestuurssecretaris Valérie Van den Broecke in handen te krijgen over de concessie van een tennisclub.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.