Guido Persoone ontwikkelde een edukit voor scholen om de gevolgen van sigarettenpeuken in het milieu aan te tonen
Volledig scherm
Guido Persoone ontwikkelde een edukit voor scholen om de gevolgen van sigarettenpeuken in het milieu aan te tonen © Benny Proot

Drie simpele proeven tonen aan hoe schadelijk sigaretten echt zijn voor het milieu

Dat sigarettenpeuken slecht zijn voor het milieu hoeft weinig betoog. Maar volgens em. prof. dr. Guido Persoone uit De Haan beseffen we nog te weinig hoe groot de gevolgen echt zijn voor de bodem. “Momenteel wordt vooral gekeken naar de peuken als zwerfvuil, maar de giftige stoffen hebben ook een invloed op de organismen in het water en de bodem”, zegt de professor emeritus toxicologie. Ondertussen worden in Vlaanderen per dag 100.000 peuken op straat gegooid. Wat het effect is van de stoffen die in de peuken zitten en via het regenwater in de bodem terechtkomen kan vanaf nu eenvoudig getest worden met de Anti-Smoking Edukit.

6 reacties

 • Els Pauwels

  4 jaar geleden
  Je ziet mensen zelf voor de wagens van een combi sigaretten uit het raam smijten, denk je dat die politie optreed? nee mijnheer wij flitsen enkel
 • Guido Hutsebaut

  4 jaar geleden
  Mike...verbieden zal er NOOIT komen...de accijnzen brengen nog veel te veel op voor ons landje...politiekers hé ...weet je wel wat voor 'n soort mensen dat zijn ?
 • Mike Vanderkerken

  4 jaar geleden
  Roken verbieden is de enige oplossing, op zich is tabak een gelegaliseerde drug.
 • bart vansteenkiste

  4 jaar geleden
  weet je wat ze moeten doen , schaf alle sigaretten af in belgie en we gaan dan na 1 jaar eens verder spreken hoe groot het gat in de begroting van belgie dan is !! als zo slecht is waarom dan niet afschaffen ? dat u moest weten hoeveel geld er naar de schatkist gaat van belgie , u val omver , dan is belgie failliet , ik noem al deze mensen die zeggen het is ongezond een bende hypokrieten.
 • Roy Coocks

  4 jaar geleden
  Zolang ze maar niet schadelijk zijn voor de schatkist...