Het skelet van de gewone dolfijn wordt geschonken aan het Morfologisch Museum van de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent.
Volledig scherm
Het skelet van de gewone dolfijn wordt geschonken aan het Morfologisch Museum van de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent. © Gemeente De Haan

Dolfijn aangespoeld in De Haan: “Heel ongewoon. Pas derde exemplaar in 20 jaar”

Op het strand van De Haan is in de nacht van donderdag op vrijdag een gewone dolfijn aangespoeld. Een zeldzame stranding, volgens marien bioloog Jan Haelters. “Zijn naam doet iets anders vermoeden, maar de gewone dolfijn is niet zo ‘gewoon’. Het gaat pas om het derde gestrande exemplaar in ongeveer twintig jaar. Uitzonderlijk dus”, zegt de bioloog. Het dier was al in verre staat van ontbinding. 

0 reacties

 1. Mysterie rond inbraak in 11 auto’s in Bredene: “Geen enkel voertuig is beschadigd”
  Bredene

  Mysterie rond inbraak in 11 auto’s in Bredene: “Geen enkel voertuig is beschadigd”

  In Bredene zijn in de nacht van maandag op dinsdag diefstallen gepleegd in maar liefst elf geparkeerde voertuigen. “Het bizarre is dat de meeste slachtoffers ervan overtuigd zijn dat ze hun wagen slotvast hebben achtergelaten. Bovendien is er geen schade”, zegt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan. “Mogelijk gebruikten de inbrekers een soort elektronisch apparaat om de voertuigen te openen.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo