De Grotestraat tussen De Haan en Nieuwmunster is nu niet echt veilig voor fietsers
Volledig scherm
De Grotestraat tussen De Haan en Nieuwmunster is nu niet echt veilig voor fietsers © LBB

Bewust stemt tegen belangrijk dossier fietspad Grotestraat: “Pers was eerder op de hoogte dan wij”

De HaanDe onteigeningsprocedure voor een veilig fietspad in de Grotestraat kan nog niet opgestart worden omdat oppositiepartij Bewust donderdagavond tegen het punt stemde op de gemeenteraad. De raadsleden waren misnoegd dat er wel een mededeling naar de pers werd gestuurd, terwijl zij op voorhand niet op de hoogte werden gebracht. Het punt werd nochtans hoogdringend aan de agenda toegevoegd omdat het dossier voor eind oktober moet aanbesteed worden. Nu dreigt de gemeente een subsidie van 215.000 euro te mislopen. 

 1. REPORTAGE. Topweekend aan zee zoals we er al lang geen meer hadden: “Wat er nu écht anders is? Iedereen is op zijn gemak”
  PREMIUM
  Kust

  REPORTAGE. Topweekend aan zee zoals we er al lang geen meer hadden: “Wat er nu écht anders is? Iedereen is op zijn gemak”

  Het weer is mooi, de horeca weer volledig open. En dat voelen ze aan de kust, waar heel wat mensen een weekendje geboekt hebben. Zelfs op zaterdag liepen er nog reservaties binnen, goed voor een gemiddelde bezetting van 80 procent. Maar wat echt opvalt? Hoe ontspannen de sfeer is wanneer de vele bezoekers op de zeedijk en doorheen de winkelstraten kuieren. “Mensen hebben zoveel moeten missen dat het nu extra genieten is.”
 2. ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”

  Ondanks z'n eigen drugsverslaving bood Tommy Jonckheere (32) andere kwetsbare mensen in Oostende een helpende hand aan. Albert Boedts, vrijwilliger in buurthuis Oud Hospitaal, vertelde tijdens z'n getuigenis in het Brugse assisenhof dat de beschuldigde al jarenlang daklozen opving. “Toen ik de feiten vernam, dacht ik dan ook eerst dat Tommy slachtoffer geworden was", vertelde hij. Samen met Tommy’s moeder hield de man een waar pleidooi voor Jonckheere.