In Wenduine moest een woning ontruimd worden nadat het dak eraf was gevlogen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Wenduine moest een woning ontruimd worden nadat het dak eraf was gevlogen. © Benny Proot

Bewoner van flatgebouw hoort deel van plat dak wegwaaien: “Zo’n gebulder heb ik nog nooit meegemaakt”

De bewoners van het flatgebouw in Wenduine waar vrijdagavond een deel van het plat dak wegwaaide, zijn een dag later nog steeds onder de indruk van de feiten. Uit de getuigenis van Frank Creten (68) en z’n vrouw Linda Huybrechts (68) blijkt hoe verschrikkelijk storm Odette aan de kust moet tekeer gegaan zijn. “Zo’n gebulder heb ik in m’n leven nog nooit gehoord", vertelt Frank.

  1. Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekongeval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekon­geval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”

    “Ik voel me goed nu en probeer me voor anderen in te zetten.” In deel vijf van het Fietsdossier West-Vlaanderen lees je hoe Joeri Verbeeck (22) uit Heule heeft leren leven met zijn beperkingen. Vijf jaar geleden heeft hij op de Kortrijkse ring ternauwernood een dodehoekongeval overleefd. Hij kijkt alleen nog vooruit en blijft ijveren voor meer verkeersveiligheid.