Volledig scherm
© BELGA

ASSISEN. Proces tegen ‘duivelskoppel’ hervat mét burgerlijke partijen

De HaanNa welgeteld drie kwartier werd het tweede assisenproces tegen Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) vrijdagmorgen al geschorst. Volgens de verdediging was het niet mogelijk dat de weduwe en drie zonen van de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) zich op het proces bij verzet burgerlijke partij zou stellen. Het hof volgde die stelling niet, waarop de zaak anderhalf uur later dan gepland uiteindelijk toch van start kon gaan.

 1. REEKS. Het duivelskoppel. Marcus dacht miljoenen te verdienen in België. Hij werd afgemaakt met twee kogels
  PREMIUM

  REEKS. Het duivelskop­pel. Marcus dacht miljoenen te verdienen in België. Hij werd afgemaakt met twee kogels

  Een liefhebbende man. Actief lid van de kerk. Bestuurder van het dorpsschooltje. Zo omschrijft Sybil Ann Mitchell haar man in 1996 na zijn gewelddadige dood aan onze kust. Een man van twaalf stielen en dertien ongelukken ook. Toch bleef Marcus Mitchell (44) geloven dat hij op een dag zoveel zou verdienen dat hij zijn kinderen álles zou kunnen kopen. Op 28 mei 1996 vonden spelende kinderen zijn lichaam in de duinen van De Haan, met twee schotwonden.
 2. Vroeger vloog ze met privéjet, nu haakt ze knuffels in de cel: 'Ooit vrij' volgt Hilde Van Acker van het duivelskoppel
  PREMIUM

  Vroeger vloog ze met privéjet, nu haakt ze knuffels in de cel: 'Ooit vrij' volgt Hilde Van Acker van het duivelskop­pel

  In haar gloriejaren als oplichtster vloog ze met privéjets, reed ze met Ferrari's en pendelde ze samen met haar man tussen hun verschillende luxeappartementen. Vandaag haakt Hilde Van Acker (57) in de gevangenis knuffels die ze opvult met maandverband, in afwachting van haar assisenproces deze maand, waar ze levenslang riskeert wegens moord. "Tegen mij hebben ze nooit iets gehad."
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Nieuwe reeks. Het duivelskoppel: 844.000 euro verbrast in zes dagen en ze namen zelfs voor een taartje hun privéjet
  PREMIUM

  Nieuwe reeks. Het duivelskop­pel: 844.000 euro verbrast in zes dagen en ze namen zelfs voor een taartje hun privéjet

  Als dochter van een bescheiden boekhouder nam Hilde Van Acker (57) - zelf afgestudeerd als landmeter - haar Ferrari om te gaan shoppen of een privéjet om een taartje te gaan kopen. Allemaal op kosten van Jean-Claude Lacote (54) - oplichter van beroep. Toch moest ze van die posterboy niet veel meer weten, zei Van Acker tijdens een ondervraging twintig jaar geleden. Ze vergat er wel bij te vertellen dat ze net in Florida met Lacote was getrouwd.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten