Zwemmen in Damse Vaart

 1. Veertiger slaat man halfdood met samoeraizwaard, maar vindt 7 jaar cel overdreven: “Dit is belachelijk”
  PREMIUM
  Heist

  Veertiger slaat man halfdood met samoerai­zwaard, maar vindt 7 jaar cel overdreven: “Dit is belache­lijk”

  Steven G. (45) uit Heist heeft 7 jaar cel gekregen, omdat hij met een samoeraizwaard tegen het hoofd van een man heeft geslagen in zijn appartement. De reden? Het slachtoffer had hem naar eigen zeggen gevraagd om hem oraal te bevredigen. “Mijn cliënt heeft gediend als boksbal voor een vechtmachine”, pleitte de advocaat van de toegetakelde man. Die zweefde een week tussen leven en dood, maar dat leek G. niet te deren. “Dit is belachelijk", sprak hij in de rechtszaal.
 2. Vijftiger belaagt toppolitici met honderden mails over de coronamaatregelen: “Hij zag het als een virtuele aflevering van De Afspraak”
  PREMIUM
  Koksijde/Brugge/Avelgem

  Vijftiger belaagt toppoliti­ci met honderden mails over de coronamaat­re­ge­len: “Hij zag het als een virtuele aflevering van De Afspraak”

  West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, Vlaams minister-president Jan Jambon, toenmalig premier Sophie Wilmès... Allen kregen ze vorig jaar te maken met J.V. (58) uit Koksijde. De man bestookte tal van politici met honderden mails over de coronamaatregelen. Decaluwé kreeg zelfs tal van beledigingen in z'n mailbox. “De gouverneur heeft een publieke functie. Zijn olifantenvel mag wel wat dikker zijn dan dat van de modale Jan met de pet", stelde de advocaat van J.V., die één jaar cel riskeert voor belaging.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten