Een spreeuw.
Volledig scherm
Een spreeuw. © AP

‘Vogelspottende’ broers riskeren celstraf voor illegale vangst van honderden spreeuwen: “Er staken er al zeker 111 in hun diepvries”

Damme / LievegemTwee broers uit Lievegem riskeren elk drie maanden cel met uitstel voor de illegale vangst van spreeuwen op een veld in Damme. In hun diepvries vonden speurders 111 verpakte spreeuwen. “Niet om te verkopen, wel om zelf op te eten”, zeggen de 62- en 65-jarige beklaagden.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. 21 hooligans moeten zich verantwoorden voor rellen na Club-Antwerp, maar dat maakt niet bij iedereen evenveel indruk: “Schijtzak. Fuck the system!”
  PREMIUM
  Brugge

  21 hooligans moeten zich verantwoor­den voor rellen na Club-Ant­werp, maar dat maakt niet bij iedereen evenveel indruk: “Schijtzak. Fuck the system!”

  Gewapende weerspannigheid, slagen en verwondingen aan de politie, vernielingen, bendevorming en verboden wapenbezit. 21 hooligans van Club Brugge en het bevriende ADO Den Haag staan in de Brugse rechtbank terecht voor zware rellen na de match van blauw-zwart tegen Antwerp, ondertussen vijf jaar geleden. “Het was de zoveelste episode in de almaar langer wordende zwarte geschiedenis van het Brugs voetbalgeweld", sprak de procureur. Al waren niet alle hooligans onder de indruk van die woorden.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. “Steeds meer leerlingen komen met chips of zelfs zonder boterhamdoos naar school”: dus stappen Brugse scholen massaal in project om die kinderen te helpen
  PREMIUM
  Brugge

  “Steeds meer leerlingen komen met chips of zelfs zonder boterham­doos naar school”: dus stappen Brugse scholen massaal in project om die kinderen te helpen

  “Het is confronterend om te zien hoe sommige kinderen, ook van gezinnen waarvan we het niet hadden verwacht, zonder fruit of boterhammen op school aankomen.” Directeur Hilde Clemmens van basisschool Ter Poorten in Lissewege stapt daarom nu als één van de eersten met haar school in in het project ‘Brooddoosnodig’ dat eerder in Gent al succesvol was. Gezinnen die het moeilijk krijgen, worden daarbij geholpen.