Restaurant Pick-Wick moet verdwijnen voor de uitbreiding van de N49.
Volledig scherm
Restaurant Pick-Wick moet verdwijnen voor de uitbreiding van de N49. © Benny Proot

Uitbaters restaurant Pick-Wick: “Levenswerk vernield door onteigening”

Paul Staelens (52) en Anabel Van Landschoot (45) openen op 2 juni voor de allerlaatste keer de deuren van hun restaurant Pick-Wick, langs de Natiënlaan in Moerkerke. Ze moéten wel sluiten, want ze worden onteigend door de omvorming van de N49 tot snelweg. “Daarmee is ook meteen ons levenswerk vernield”, zucht het koppel.

0 reacties

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. EXCLUSIEF. Unieke dronebeelden gunnen een blik op site waar vanaf volgende maand nieuwe Brugse ‘parel’ BRUSK verrijst
  PREMIUM
  Brugge

  EXCLUSIEF. Unieke dronebeel­den gunnen een blik op site waar vanaf volgende maand nieuwe Brugse ‘parel’ BRUSK verrijst

  Nog een maand geduld en dan start de bouw van BRUSK, de nieuwe tentoonstellingshal van Musea Brugge. Het gebouw moet de ontbrekende ‘parel’ aan de kroon van het Brugse museumkwartier worden en komt aan de Garenmarkt. De opening is voorzien tegen begin 2025. Dronebeelden van Musea Brugge geven alvast van bovenaf een idee van de omvang van het project.