Beeld ter illustratie. Bijna de helft van de chauffeurs rijdt te snel op het traject van de omleiding.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Bijna de helft van de chauffeurs rijdt te snel op het traject van de omleiding. © Wouter Spillebeen

Tot eind december hinder door werken in Houtstraat

DammeDoor wegenwerken zal er nog tot eind december geen doorgang mogelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het kruispunt Houtstraat/Spermalieweg in Damme.

  1. Archeologen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”
    Brugge

    Archeolo­gen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”

    De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, en meer bepaald aan het kerkhof naast de kerk, hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “We wisten dat we hier skeletten zouden vinden, maar zó veel hadden we er niet verwacht”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.