Tandarts W.D. randde verschillende vrouwen aan terwijl ze bij hem op consultatie waren.
Volledig scherm
Tandarts W.D. randde verschillende vrouwen aan terwijl ze bij hem op consultatie waren. © RV

Tandarts (36) die 16 patiëntes aanrandde in praktijk krijgt geen straf: vergoeding slachtoffers volstaat voor opschorting

De 36-jarige tandarts uit Damme die zestien patiëntes aanrandde in z'n praktijk krijgt geen openbaar proces. De Brugse raadkamer verleende W.D. de gunst van de opschorting, waardoor hij wegkomt zonder straf. Belangrijk element in de beslissing is het feit dat de tandarts al verschillende slachtoffers vergoedde.

38 reacties

 • Bertin Vermeulen

  3 jaar geleden
  Inderdaad slechts één woord voor: klassejustitie.
 • Paul De Clercq

  3 jaar geleden
  Is dat onze justitie?
 • Alex Van der Beke

  3 jaar geleden
  Wie krijgt er van onze rechters eigenlijk wel nog een straf?
 • Michael Van Acker

  3 jaar geleden
  klassejustitie, A en B burgers, met geld koop je je vrijheid.
 • Daniel Nicolas

  3 jaar geleden
  Klassejustie, zoals altijd door het Brugse parket.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrechteniconen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”
  PREMIUM
  Brugge

  Dankzij deze Amerikanen steekt Lukaku voor elke match gebalde vuist in de lucht: mensenrech­te­ni­co­nen Tommie Smith en John Carlos op bezoek in Brugge, de plek die “ze altijd al wilden zien”

  Meer nog dan van hun geweldige sportprestaties kent de wereld de Amerikaanse atleten Tommie Smith en John Carlos van één van de meest iconische sportfoto’s. Tijdens de podiumceremonie van de 200 meter op de Olympische Spelen van 1968 staken de zwarte atleten hun vuist de lucht in. Ze zijn sindsdien dé rolmodellen van de huidige 'Black Lives Matter’-beweging en een stichtend voorbeeld voor onder meer Rode Duivel Romelu Lukaku. Vrijdag brachten de twee een bezoek aan Brugge.