Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Proot

REPORTAGE. Welkom in ‘Hondenkoer’, dé zomerbar waar viervoeters koning zijn: “Zelfs in de zetels hebben ze voorrang op hun baasjes”

Sijsele/Brugge“Werkelijk álles in deze zomerbar staat in het teken van de trouwste vriend van de mens”, zegt initiatiefnemer Nicolas Compernolle. Maar Hondenkoer, op de voormalige militaire basis in Sijsele, blijkt óók een plaats waar vriendschappen voor het leven gesmeed worden onder baasjes. Een middag tussen de honden bewijst alvast dat het concept aanslaat. 

 1. Brugs koppel hoopt na verwoestende brand terug te keren naar oude woning: “Alle steun is naar onze kinderen gegaan”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugs koppel hoopt na verwoesten­de brand terug te keren naar oude woning: “Alle steun is naar onze kinderen gegaan”

  Eén maand nadat Michael Claeys (36) en Lindsey Van de Walle (31) een groot deel van hun bezittingen verloren bij een zware woningbrand in Brugge, heeft het koppel samen met hun vier kinderen een nieuw, tijdelijk onderkomen gevonden. Terugkeren naar hun oude woning is niet meteen aan de orde: de herstellingswerken kunnen tot een jaar duren. In de tussentijd trekt het gezin zich op aan de vele steunbetuigingen. “Alles is naar onze kinderen gegaan", zegt Michael.
 2. Energiecrisis? Knokke-Heist baadt de komende weken in het (kerst)licht: “Meer lichtjes dan ooit, maar het kost ons een stuk minder”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Energiecri­sis? Knok­ke-Heist baadt de komende weken in het (kerst)licht: “Meer lichtjes dan ooit, maar het kost ons een stuk minder”

  In Knokke-Heist is de eindejaarperiode officieel op gang geschoten. Ruim 2 miljoen lichtjes zorgen voor een gezellige sfeer in het straatbeeld, inclusief elandenbos met zeezicht. “Nooit eerder waren er meer lichtjes te zien in onze gemeente", zegt burgemeester Piet De Groote. “In moeilijke tijden moet je de mensen hoop geven. De lichtjes uitschakelen door de energiecrisis was dus nooit een optie.”