Rechercheur Hans brengt eigen misdaadroman op de markt
Volledig scherm
PREMIUM
Rechercheur Hans brengt eigen misdaadroman op de markt © Mathias Mariën

Politieman Hans (55) schrijft eerste misdaadroman en droomt van meer: “Aspe is ook met een eerste boek begonnen. Wat hij kon, kan ik misschien ook”

Knokke-HeistIs de nieuwe Aspe geboren? Rechercheur Hans (55) droomt alvast van een even succesvolle carrière als auteur. De vijftiger is al 17 jaar aan de slag bij de politiezone Damme/Knokke-Heist en brengt nu een eigen misdaadroman op de markt. Hij schreef het boek helemaal zelf en combineerde zijn eigen levensverhaal met fantasierijke hersenspinsels. “Het begin van een lange reeks? Waarom niet? Ik kan het toch proberen?”

 1. Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwinning”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwin­ning”

  De Brugse bieroorlog kent z’n ontknoping. De rechter in Gent besliste dat brouwer Stéphane Kolijn zijn biermerken ‘Brugse Beer’ en ‘Beer van Brugge’ mag blijven verkopen. Al is er wel één opvallende voorwaarde: hij mag dat niet in Brugge doen. Klinkt absurd, maar voor Stéphane voelt het als een overwinning. Hij moet de komende dagen wel verplicht alle flesjes uit de Brugse supermarkten, drankencentrales en cafés halen. “Ondertussen bedachten we al een oplossing om het bier ook in eigen streek perfect legaal te kunnen verkopen”, zegt de brouwer.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.