Rechercheur Hans brengt eigen misdaadroman op de markt
Volledig scherm
PREMIUM
Rechercheur Hans brengt eigen misdaadroman op de markt © Mathias Mariën

Politieman Hans (55) schrijft eerste misdaadroman en droomt van meer: “Aspe is ook met een eerste boek begonnen. Wat hij kon, kan ik misschien ook”

Knokke-HeistIs de nieuwe Aspe geboren? Rechercheur Hans (55) droomt alvast van een even succesvolle carrière als auteur. De vijftiger is al 17 jaar aan de slag bij de politiezone Damme/Knokke-Heist en brengt nu een eigen misdaadroman op de markt. Hij schreef het boek helemaal zelf en combineerde zijn eigen levensverhaal met fantasierijke hersenspinsels. “Het begin van een lange reeks? Waarom niet? Ik kan het toch proberen?”

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”