Het opvangcentrum is gevestigd in de oude kazerne.
Volledig scherm
Het opvangcentrum is gevestigd in de oude kazerne. © Benny Proot

Opvangcentrum in Sijsele blijft langer open én breidt uit naar 464 bedden: “We nemen onze verantwoordelijkheid”

DammeHet opvangcentrum voor asielzoekers in Sijsele blijft tot eind 2022 open: acht maanden langer dan eerst gepland. Het aantal bedden breidt ook uit tot 464. Daar zit onder meer de crisis in Afghanistan voor iets tussen, maar onrechtstreeks ook de overstromingen in Wallonië. “De ontwikkeling van de site tot Wijk van de Toekomst komt niet in het gedrang", stelt burgemeester Joachim Coens (CD&V). 

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Belangrijkste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeershinder: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”
  Brugge

  Belangrijk­ste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeers­hin­der: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”

  De Koning Albert I-laan, de belangrijkste invalsweg tussen de bioscoop Kinepolis en het station kampt de komende dagen met verkeershinder. De stad Brugge is er namelijk maandag begonnen met het uitbreken van het voet- en fietspad om er meer groenstroken te voorzien. Met 35 nieuwe bomen en 38.000 bloembollen moet de invalsweg er binnenkort een stuk kleurrijker uitzien. “Nu is de straat een lelijk eendje, maar we willen er een mooie zwaan van maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.