Nieuwe locatie voor Dams streekproductenfestival DA’SMAKT
Volledig scherm
Nieuwe locatie voor Dams streekproductenfestival DA’SMAKT © Jan Van Maele

Nieuwe locatie voor Dams streekproductenfestival DA’SMAKT

DammeHet Damse streekproductenfestival Da’Smakt verhuist naar een nieuwe locatie, de zustertuin, een groene plek midden in het historische centrum van de stad. De 18e editie van het gratis festival vindt plaats op 2 oktober van 10 tot 18 uur. De bezoekers kunnen er genieten van een unieke sfeer en proeven van streekproducten of bereidingen door Damse verenigingen.

 1. Handelaars van Smedenstraat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteitswinkels aanwezig”
  PREMIUM
  Brugge

  Handelaars van Smeden­straat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteits­win­kels aanwezig”

  “Akkoord, er is heel wat veranderd, het is hier wat multicultureler geworden, maar er is nog altijd een bijzonder gevarieerd aanbod aan lokale handelszaken.” Dat is de boodschap die het handelaarscomité van de Brugse Smedenstraat verspreidt nadat Brugse chef Filip Claeys het aanbod aan winkels in deze krant als ‘eenheidsworst’ omschreef. Ze vinden dat hun straat de laatste jaren de perceptie wat tegen heeft.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.