Cafébazin Viviane Debaut (68) achter haar toog, driftig in gesprek met wegenwerker Denis. Hij is een van de vaste klanten voor wie het café een tweede thuis is.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafébazin Viviane Debaut (68) achter haar toog, driftig in gesprek met wegenwerker Denis. Hij is een van de vaste klanten voor wie het café een tweede thuis is. © Florian Van Eenoo Photo News

Laatste café van gehucht bij Damme gaat na 140 jaar dicht: “Hier is veel gedronken, veel leute gemaakt en nooit gevochten”

Vanaf zaterdag heeft Vlaanderen er nog maar eens een plaats zonder café bij. Dan gaat in Den Hoorn, een gehucht van Damme, Het Groene Woud na 140 jaar dicht. De expresweg naar Knokke wordt verbreed en het volkscafé moet weg.

1 reactie

 • Jacky Ducoin

  3 jaar geleden
  Dit hoort tot het vlaamse erfgoed en hoort derhalve in de Grote Vlaamse Canon thuis.
 1. Actrice Sand Van Roy (34) wil Franse regisseur Luc Besson (63) voor Belgische rechter slepen na klacht over meerdere verkrachtingen: “Zijn verhoren lijken meer interviews met een vedette”
  Play
  Knokke-Heist

  Actrice Sand Van Roy (34) wil Franse regisseur Luc Besson (63) voor Belgische rechter slepen na klacht over meerdere verkrach­tin­gen: “Zijn verhoren lijken meer interviews met een vedette”

  De klacht van de Belgische actrice Sand Van Roy (34) tegen de Franse regisseur Luc Besson (63) werd woensdagmorgen in de raadkamer van Brugge behandeld. De jonge vrouw zegt dat ze meermaals verkracht werd door de bekende Fransman. In Frankrijk werd de zaak geklasseerd, maar ze hoopt nu om via het Belgische gerecht toch verder te geraken. “Ik ben mijn vertrouwen in bepaalde mensen kwijt, maar niet in het hele rechtssysteem”, zegt ze.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.