Cafébazin Viviane Debaut (68) achter haar toog, driftig in gesprek met wegenwerker Denis. Hij is een van de vaste klanten voor wie het café een tweede thuis is.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafébazin Viviane Debaut (68) achter haar toog, driftig in gesprek met wegenwerker Denis. Hij is een van de vaste klanten voor wie het café een tweede thuis is. © Florian Van Eenoo Photo News

Laatste café van gehucht bij Damme gaat na 140 jaar dicht: “Hier is veel gedronken, veel leute gemaakt en nooit gevochten”

Vanaf zaterdag heeft Vlaanderen er nog maar eens een plaats zonder café bij. Dan gaat in Den Hoorn, een gehucht van Damme, Het Groene Woud na 140 jaar dicht. De expresweg naar Knokke wordt verbreed en het volkscafé moet weg.

1 reactie

 • Erik Moens

  2 jaar geleden
  Dit hoort tot het vlaamse erfgoed en hoort derhalve in de Grote Vlaamse Canon thuis.
 1. Test- en triagecentrum in Knokke kampt met capaciteitsproblemen: “We moeten mensen doorverwijzen”
  Knokke-Heist

  Test- en triagecen­trum in Knokke kampt met capaci­teits­pro­ble­men: “We moeten mensen doorverwij­zen”

  Het coronatest- en triagecentrum van de Eerstelijnszone op de site van het AZ Zeno in Knokke-Heist kampt momenteel met ernstige capaciteitsproblemen. Door het stijgend aantal personen dat zich voor een test aanmeldt, ziet het centrum zich soms verplicht om Knokke-Heistenaars door te verwijzen naar testcentra in de buurgemeenten Blankenberge, Damme, Brugge en Maldegem.