Brand Waterhoek Moerkerke
Volledig scherm
Brand Waterhoek Moerkerke © Jan Van Maele

Hoeve in Moerkerke onbewoonbaar na dakbrand

DammeIn de Waterhoek in Moerkerke is woensdagmiddag brand ontstaan in een hoeve. Het waren de buren die de rookpluim opmerkten en de hulpdiensten alarmeerden. 

 1. Na zeven jaar nadert einde van werken aan nieuwe hoogspanningslijn Stevin: 124 meter hoge kraan helpt laatste hoogspanningsmast verwijderen
  Brugge

  Na zeven jaar nadert einde van werken aan nieuwe hoogspan­nings­lijn Stevin: 124 meter hoge kraan helpt laatste hoogspan­nings­mast verwijde­ren

  Een kraan van 124 meter hoog heeft een hoogspanningsmast langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge helpen verwijderen. Dit werk vormt het sluitstuk van het Stevin-project, dat zeven jaar duurde en dat windenergie van op zee het land inbrengt. “De kraan tilt de mast boven een bos richting het nabijgelegen recyclagebedrijf”, zegt Pieter Verlaak, woordvoerder van netbeheerder Elia.
 2. Burgemeester Björn Prasse is heel tevreden over de zomer in zijn badstad: “MNM wil samenzitten om verdere samenwerking met ons te bespreken”

  Burgemees­ter Björn Prasse is heel tevreden over de zomer in zijn badstad: “MNM wil samenzit­ten om verdere samenwer­king met ons te bespreken”

  De Blankenbergse zeedijk, ter hoogte van de O’Neill Beachclub, is deze zomer de uitvalbasis van MNM. Nog tot 21 augustus maakt de zender er elke dag van 10 tot 22 uur live radio vanuit zijn kleurrijke mobiele studio. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) vertelde ons dat MNM hem contacteerde om verdere samenwerking in de toekomst te bespreken.