Damme school Dambord heeft 6 leerlingen te kort
Volledig scherm
Damme school Dambord heeft 6 leerlingen te kort © Benny Proot

17 leerlingen staan bijna op straat in Damme: “Welke mama of papa wil ons helpen?”

De wolken boven de gemeentelijke basisschool ‘t Dambord zijn opnieuw een pak donkerder geworden. Twee dagen voor de deadline zoekt het enige overgebleven schooltje in het centrum van Damme nog steeds zes nieuwe leerlingen. “We hebben een mirakel nodig”, beseft directeur Luc Musschoot. “Maar als wij er niet meer in geloven, wie dan wel?”

8 reacties

 • Lawrence Van Damme

  3 jaar geleden
  Onverantwoord om scholen met zo weinig leerlingen open te houden. Er is bijna evenveel personeel nodig dan er leerlingen zijn. Ik wil niet weten wat de kostprijs per leerling is voor de maatschappij.
 • Peter Janssens

  3 jaar geleden
  Eerste kleuterklas t.e.m. zesde leerjaar voor 17 leerlingen? Dat is minder dan twee per klas, da's niet genoeg om een ander de schuld te geven als ge wat uitsteekt.
 • Wesley Kenis

  3 jaar geleden
  Zielig om een school te sluiten midden van het schooljaar. Is er dan geen mogelijkheid die open te houden tot eind juni???? Of heeft de school geen subsidies gekregen van de Rode overheid. Geld genoeg behalve voor eigen volk!!!!
 • ivan dejonghe

  3 jaar geleden
  ik woonde vroeger in een boerendorpje en mijn school was 5 man van mijn deur was daar heel gelukkig mee laat vertrekken en vroeg thuis om te spelen
 • jolien box

  3 jaar geleden
  @Alex misschien ook eens verder kijken dan enkel de kinderen. Die school zorgt ook voor werkzekerheid voor leerkrachten. Ik ben eens benieuwd of bakkers of supermarktmedewerkers zouden lachen met de uitspraak: geen bakker of supermarkt in elk dorp. 10min verder ligt de volgende al. Het zou een hoop banen kosten.