Volledig scherm
© AFP

Tom Colsoul maakt ambitie waar in Dakar: "Maar hoopten nooit op opgave van een concurrent"

DakarTom Colsoul en Jakub Przygonski (MINI John Cooper Works) zijn op de voorlaatste dag opgeschoven naar de top 5 van het klassement. Met de laatste klassementsrit voor de boeg heeft het duo de vooropgestelde ambitie waar gemaakt.

0 reacties

 1. Litouwer wint met privéwagen verrassend eerste rit in Dakar, Belgen starten prima
  Dakar

  Litouwer wint met privéwagen verrassend eerste rit in Dakar, Belgen starten prima

  De Litouwer Vaidotas Zala (MINI) heeft de eerste etappe in de Dakar-rally bij de wagens gewonnen. Zala was bij aankomst 2:14 sneller dan dertienvoudig Dakarwinnaar Stéphane Peterhansel (MINI). Carlos Sainz (MINI) eindigde op 2:50. Titelverdediger Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) reed lange tijd aan de leiding, maar kreeg naar het einde van de eerste etappe technische problemen. De Belgen Colsoul (Toyota Hilux) en Lurquin (Century) zijn met een vijfde en een zesde plaats prima aan de Dakar begonnen.
 2. Sunderland ritwinnaar bij de motoren in Dakar, Brabec blijft leider
  Belga

  Sunderland ritwinnaar bij de motoren in Dakar, Brabec blijft leider

  Sam Sunderland (KTM) heeft de vijfde rit in de Dakar voor motorrijders gewonnen. De Brit had 3:23 minder dan nummer twee Xavier de Soultrait (Yamaha) nodig om de 345 km lange etappe richting Arequipa te winnen. In het spoor van De Soultrait werd titelverdediger Matthias Walkner (KTM) derde. De Spanjaard Lorenzo Santolino (Sherco TVS) zorgde voor dé verrassing van de dag door als vierde te eindigen. De 31-jarige Santolino is een debutant in de Dakar.
 1. Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstander ligt Real eruit"
  Play

  Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstan­der ligt Real eruit"

 2. "Voorbereiding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"
  Play

  "Voorberei­ding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"