Koen Wauters.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Wauters. © Gianni Barbieux / Photo News

INTERVIEW. Koen Wauters over zijn passie voor Dakar en tijdsinvulling na scheiding en corona: “Ik weet nu dat ik heel goed op mijn eentje kan leven”

Dakar“Zolang het me gegund wordt, wil ik me alive and kicking voelen.” Koen Wauters legt in een uitgebreid interview uit waarom hij op 55-jarige leeftijd eind dit jaar weer aan de hoofdcompetitie van de Dakar-rally deelneemt. Na de scheiding van zijn vrouw en de coronaperiode is hij strenger in de keuzes van wat hij doet: “Ik heb wonderlijk genoeg gemerkt dat ik heel goed op mijn eentje kan leven. Ik ben niet op zoek naar een nieuwe relatie, al zeg ik ook niet dat ik er geen moet hebben.”

5 reacties

 • André Baele

  6 maanden geleden
  Nou leefde je al niet alleen? Tenslotte was je nooit thuis en liep ze weg. En jij blijft het zelfde leven leiden als voorheen.
 • Serge Aernoudt

  6 maanden geleden
  Klimaat en milieu zijn blijkbaar ook niet aan hem besteed. Ga maar lekker gas geven en stoot maar uit.
 • johan fransaert

  6 maanden geleden
  ik ben na mijn scheiding nu ong 20j geleden ook bewust alleen gebleven en dit bevalt me prima.
 • Christiane

  6 maanden geleden
  Flink ze. Succes verder
 • Van Eersel Guy

  6 maanden geleden
  Tuurlijk Koen, jij bent dan ook een topkerel! Held uit mijn zalige jeugd!
 1. Litouwer wint met privéwagen verrassend eerste rit in Dakar, Belgen starten prima
  Dakar

  Litouwer wint met privéwagen verrassend eerste rit in Dakar, Belgen starten prima

  De Litouwer Vaidotas Zala (MINI) heeft de eerste etappe in de Dakar-rally bij de wagens gewonnen. Zala was bij aankomst 2:14 sneller dan dertienvoudig Dakarwinnaar Stéphane Peterhansel (MINI). Carlos Sainz (MINI) eindigde op 2:50. Titelverdediger Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) reed lange tijd aan de leiding, maar kreeg naar het einde van de eerste etappe technische problemen. De Belgen Colsoul (Toyota Hilux) en Lurquin (Century) zijn met een vijfde en een zesde plaats prima aan de Dakar begonnen.