Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Zo’n half miljoen Belgen investeerden al in cryptomunten

Ruim één op de tien Europese gezinnen heeft geïnvesteerd in cryptomunten zoals de bitcoin. Dat blijkt uit een studie die de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag publiceert. Ook in België gaat het om een gelijkaardig aantal: in net geen 10 procent van de huishoudens is er minstens één persoon die in cryptomunten belegt, wat concreet neer zou komen op ongeveer 500.000 mensen. 

 1. “België is eigenlijk een van de minst aantrekkelijke landen om te speculeren”: onze geldexpert vertelt wat je moet weten over deze manier van beleggen
  PREMIUM

  “België is eigenlijk een van de minst aantrekke­lij­ke landen om te speculeren”: onze geldexpert vertelt wat je moet weten over deze manier van beleggen

  De beurskoersen zijn uiterst volatiel, met ‘dank’ aan de onzekere macro-economische tijden. Veel beleggers zien er beleggingskansen in en gaan aan het speculeren. Wat zijn de regels? Wanneer is speculatie strafbaar? En is dat eigenlijk wel een goed idee? Onze geldexpert Pascal Paepen aan het woord. Kleine spoiler alert: hij is geen fan.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 3. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.

Geld