Voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde in het Nederlandse tv-programma 'College Tour'.
Volledig scherm
Voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde in het Nederlandse tv-programma 'College Tour'. © Roy Borghouts / KRO-NCRV

ECB-voorzitster Christine Lagarde: crypto’s hebben geen waarde

Cryptomunten hebben geen onderliggende waarde en beleggers in digitale munten kunnen hun inleg volledig verliezen. Dat zegt president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) in het Nederlandse tv-programma ‘College Tour’ dat zondag uitgezonden wordt.

 1. Marianne (52) werd slachtoffer van cryptofraude: “Ik ben al zo’n 100.000 euro kwijt, zonder veel hoop die centen ooit nog terug te zien”
  PREMIUM

  Marianne (52) werd slachtof­fer van cryptofrau­de: “Ik ben al zo’n 100.000 euro kwijt, zonder veel hoop die centen ooit nog terug te zien”

  Wat hebben Yves Leterme, Gert Verhulst, Philippe Geubels, Marc Coucke en recentelijk zelfs Elon Musk met elkaar gemeen? Alle vijf zijn het bekende gezichten die worden misbruikt bij valse advertenties op sociale media. Marianne* (52) was een van de mensen die op Facebook de advertentie met Yves Leterme zag en nieuwsgierig was. Geldexpert Gwen Busseniers, auteur van ‘Bitcoin & Crypto’, geeft advies.
 2. Stablecoin TerraUSD blijkt toch niet zo stabiel: miljoenen dreigen hun spaargeld te verliezen
  9

  Stablecoin TerraUSD blijkt toch niet zo stabiel: miljoenen dreigen hun spaargeld te verliezen

  De controversiële stablecoin TerraUSD heeft de voorbije dagen een opvallende koersval gemaakt. Zoals andere stablecoins zou ook de TerraUSD altijd een stabiele koers moeten houden, in het geval van TerraUSD is dat een constante koers van 1 dollar. Na een duik tot 30 cent eerder op woensdag, is de koers heel gedeeltelijk hersteld, tot 44 cent. De cryptomarkt wacht intussen op een reddingspoging van Do Kwon, de voornaamste geldschieter van TerraUSD.

Geld