Tijdens het World Economic Forum in Davos zijn bedrijven uit de crypto- en blockchainsector erg aanwezig in het straatbeeld.
Volledig scherm
Tijdens het World Economic Forum in Davos zijn bedrijven uit de crypto- en blockchainsector erg aanwezig in het straatbeeld. © Reuters/AFP/Youtube

Crypto domineert straatbeeld in Davos tijdens World Economic Forum

Cryptobedrijven zijn sterk aanwezig in het Zwitserse Davos, waar regeringsleiders en topbestuurders samenkomen op het World Economic Forum (WEF). Volgens persbureau Reuters domineren ze de Davos Promenade - de exclusieve straat met winkels en bars - ook al verdampte een crash de voorbije maand zo’n 800 miljard dollar uit de cryptomarkt.

7 reacties

 • Bruno Geldhof

  1 maand geleden
  Crypto wordt vooral 'gekocht' door mensen die hopen er rijk door te worden. Het komt eigenlijk gewoon neer op munten omruilen met iemand anders. Het is niet dat daar dollars 'in' zitten of zo. Stabiliteit van munten zie je in de koersen ten opzichte van elkaar, en ik zie toch heel wat fiat munten die veel minder snel fluctueren dan crypto. Een nationale munt is zo stabiel als het land, dus als je niet in de euro gelooft dan geloof je eigenlijk niet in een toekomst hier.
 • Lou Bakker

  1 maand geleden
  Ik wil crypto niet verdedigen maar de instabiliteit van deze munten betekent niet dat andere fiat munten stabiel zijn. Alhoewel men dat wel wil laten uit schijnen.
 • Joris VanGestel

  1 maand geleden
  Grappig dat ook net vandaag de crypto munten weer mooi aan het zakken zijn, des te sneller deze scams de wereld uit zijn des te beter.
 • benny vandersanden

  1 maand geleden
  Hoeveel prive jets staan in Zwitserland geparkeerd van de elite die eens even gaan bespreken hoe we de klimaat en financiële crisis gaan oplossen? De enige zorg die zij over crypto hebben is dat ze er geen controle over kunnen uitoefenen
 • Kelly Verlinden

  1 maand geleden
  Crypto, ooit opgericht met de intentie om banken en overheden uit te schakelen als een monetair alternatief gaat nu bedelen bij diezelfde machthebbers. Hilarisch.

Geld