REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin flink gestegen ondanks oorlog in Oekraïne

CryptoDe waarde van de bitcoin is dinsdag flink gestegen. De belangrijkste digitale munt was rond 10.15 uur zo’n 43.500 dollar (bijna 39.000 euro) waard. De oorlog in Oekraïne en de sancties op Rusland lijken de vraag naar cryptomunten te stimuleren.

3 reacties

 • Lode vleminckx

  4 maanden geleden
  Waarde van iets is wanneer je het inde handen kan houden. Crypto, bitcoin en al de rest van de brol is zoals de piramide rekeningen.
 • Hervé Depreeuw

  7 maanden geleden
  De titel van het artikel had ook kunnen zijn "crypto gestegen dankzij de oorlog in Oekraïne". Net zoals de Turken, Russen en Oekraïners hebben steeds meer mensen door dat het papiergeld van hun respectievelijke overheden brol is. Goud, zilver en crypto zijn een waardig alternatief. Hoe de vrije markt oplost wat de overheid kapot maakt.
 • Johnny Red

  7 maanden geleden
  De Russen doen dit goed. Nu hun banken geblokkeerd worden maken ze dus meer winsten dan ooit voorheen.
 1. Jonge belegger Aldrik (19): “Vorig jaar had ik bijna 10.000 euro, maar het meeste verdween voor mijn ogen door de bitcoincrash”
  PREMIUM

  Jonge belegger Aldrik (19): “Vorig jaar had ik bijna 10.000 euro, maar het meeste verdween voor mijn ogen door de bitcoin­crash”

  Je bent jong en je wil wat? Deze student ontdekte de afgelopen jaren naast de aula en kotfeestjes ook de snel groeiende cryptowereld. En dat heeft zijn prille bankrekening nog geen windeieren gelegd. Al is enige voorzichtigheid op zijn plaats. “Ik heb me al veel te veel laten beïnvloeden door mijn emoties. Dan denk je niet na bij wat je doet.”