1. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.
 2. Stablecoin TerraUSD blijkt toch niet zo stabiel: miljoenen dreigen hun spaargeld te verliezen
  8

  Stablecoin TerraUSD blijkt toch niet zo stabiel: miljoenen dreigen hun spaargeld te verliezen

  De controversiële stablecoin TerraUSD heeft de voorbije dagen een opvallende koersval gemaakt. Zoals andere stablecoins zou ook de TerraUSD altijd een stabiele koers moeten houden, in het geval van TerraUSD is dat een constante koers van 1 dollar. Na een duik tot 30 cent eerder op woensdag, is de koers heel gedeeltelijk hersteld, tot 44 cent. De cryptomarkt wacht intussen op een reddingspoging van Do Kwon, de voornaamste geldschieter van TerraUSD.
 1. Hoe kan je geld verdienen met cryptokatten?

  Hoe kan je geld verdienen met cryptokat­ten?

  In de achtste aflevering van onze HLN-podcast Crypto in 1-2-3 gaan we verder in op NFT’s, die vreemde digitale eigendomscertificaten. Hoe kan je zelf een NFT maken? Wat is de eerste stap? Hoe herken je NFT-scammers? En naar wat moet je onderzoek doen voor je zelf aankoopt? Hebben die NFT’s een leven na de kunsthype? Wat is minten en flippen en wat zijn cryptokitties, een spel met digitale verzamelprojecten. Kan je daar nu echt geld mee verdienen, of is het de zoveelste scam? Vragen waar je in deze aflevering allemaal een antwoord op krijgt door Kim Londers en Peter Hoogland.
 2. Crypto in 1-2-3: wat hebben apen te maken met NFT's?

  Crypto in 1-2-3: wat hebben apen te maken met NFT's?

  In de achtste aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 leer je alles over Non Fungible Tokens (NFT’s). Wat zijn NFT’s en wat kan je ermee? Is het enkel een hype en wat kunnen ze in de toekomst betekenen? Wat hebben apen met NFT’s te maken? Waar moet je op letten bij de aankoop van een NFT? Wat betekent utility en wat heeft de Metaverse te maken met NFT’s? Allemaal vragen waar Kim Londers en Peter Hoogland je in deze aflevering een antwoord op geven.