Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Zwanger, arbeidsongeschikt of ziek? Dit zijn de financiële gevolgen

Acht op de tien Belgen kennen hun inkomen niet bij langdurige afwezigheid. Sterker nog, ze schatten dit veel te hoog in. Een nieuw platform van Baloise en KU Leuven moet iedereen in staat stellen de impact van arbeidsongeschiktheid te berekenen. “Al na enkele maanden met een uitkering kan je het gevaar lopen niet meer rond te komen.”

7 reacties

 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Je valt terug op 60% maae ze berekenen wel de rsz op je bruto loon inclisief alle toeslagen waardoor je netto terugvalt op 50% en dan kan je de rekeningen niet meer betalen. Waar ze politiekers en ambtenaren gewoon doorbetalen, de smeerlappen! Nooit stem ik nog rechts.
 • Dian Jans

  3 jaar geleden
  Zolang je ouders nog leven heb je hulp , indien je toch zonder hulp op ziekenkas valt is het een probleem. Heb je niet veel spaargeld wordt het moeilijk om toe te komen. Waarom moet een zieke mens zo weinig krijgen?
 • Danielle Scherrens

  3 jaar geleden
  Als alleenstaande op ziekenkas terecht komen is in armoede gesmeten worden. En geen kat die daar van wakker ligt. En ik spreek niet voor mezelf.
 • vangeel guido

  3 jaar geleden
  Ben je ziek dan ga je in Belgie arm zijn en opgepast je zou nog eens onder de brug moeten slapen.
 • rudy poelmans

  3 jaar geleden
  15 jaar aan een stuk gewerkt zonder een dag ziekte. Toen toch een keer ziek gevallen. De dag van de operatie was mijn eerste ziektedag op en donderdag. Werd verplicht om volende mandag terug aan het werk te gaan van de controledokter. Het was maar een operatie aan de urine wegen als uitleg. Ik heb 2 weken gejankt van de pijn op het werk. In deze situatie speelt het geen rol of je minder verdiend, maar sollidariteit werkt maar in een richting.
 1. Zonnepanelen zónder terugdraaiende teller? Deze magere compensatie biedt het hogere injectietarief
  MijnEnergie

  Zonnepane­len zónder terugdraai­en­de teller? Deze magere compensa­tie biedt het hogere injectieta­rief

  De energieprijzen gaan nog steeds door het dak. Het effect op eigenaars van zonnepanelen is tweeledig. Wie nog een terugdraaiende teller heeft, weet dat een zonnige lente en zomer de impact kunnen reduceren of zelfs helemaal wegnemen. Prosumenten met een digitale meter moeten het daarentegen hebben van het injectietarief. Krijgen zij nu ook meer voor de stroom die ze produceren? En compenseert dat de hogere verbruiksfactuur op grauwe dagen? Mijnenergie.be rekent het uit.