In uitzonderlijke gevallen kan je tot 100 procent lenen, maar dan moet je nog zelf notariskosten, dossierskosten, etc, betalen.
Volledig scherm
In uitzonderlijke gevallen kan je tot 100 procent lenen, maar dan moet je nog zelf notariskosten, dossierskosten, etc, betalen. © Shutterstock

Zoveel startkapitaal heb je nodig als je een woning wil kopen

SparenWie de aankoop of bouw van een woning overweegt, heeft best een eigen startkapitaal achter de hand. De tijd dat je vlot tot 110 of 120 procent van de waarde van een pand kon lenen om ook de bijkomende kosten te betalen, ligt achter de rug. Banken stoppen vandaag op 100 procent, en het liefst op 80 procent. 

12 reacties

 • Fonske Beys

  4 jaar geleden
  Koop het zonder makelaar ,zij gooien er met de klak naar om prijs te bepalen . Zolang de gek het geeft ,anders bordje nieuwe voorwaarden - lagere prijs - opendeurdag . Voor de gratis verhuiswagen hoeft je het niet te doen . Het scheelt honderden € per maand zonder hen .
 • Pierre Ocreman

  4 jaar geleden
  Een huis kopen is al altijd duur geweest. De mensen willen gewoon alles in één keer. Een auto, elk jaar op reis, elke week gaan uit eten en dan nog sparen voor een huis tja.. In het leven moet je keuzes maken. Het is de baksteen of feesten. Ik koos eerst de baksteen en nu feesten. Ik heb jaren thuis geweest zonder vakantie en nieuwe auto. Op 20 jaar ben je er vanaf. Wie dik 800 huishuur moet betalen elke maand kan er ook één kopen.
 • Bart Meers

  4 jaar geleden
  Is toch niet veel, we zijn 30jaar en heb al 3 huizen gekocht, 2 hiervan verhuren we, denk je nu echt dat we tot ons 65 gaan werken? neen, in doel is stoppen op 50! en leven op het geld van verhuur!
 • Philippe Verduyn

  4 jaar geleden
  Ik vind dat je niet naar je ouders moet gaan lopen als je een huis wilt kopen.
 • Mathieu Vandelook

  4 jaar geleden
  Als ik tegen mijn 30ste nog altijd geen huis kan zetten, emigreer ik naar een ander. Dit land is onbetaalbaar aan het worden (voor alleenstaanden).
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.