Volledig scherm
© ANP XTRA

Zoveel lenen we momenteel voor onze woning

SparenDe woningprijzen in ons land zijn de voorbije maanden verder gestegen. Niet verwonderlijk dan dat er ook meer wordt geleend. Intussen adviseert de Nationale Bank de commerciële banken wel om voorzichtiger te zijn met het toekennen van kredieten aan mensen die een te groot bedrag lenen in verhouding tot de waarde van hun huis of appartement.

7 reacties

 • Kai Rombouts

  1 jaar geleden
  Staaf....of liever een slaaf van je verhuurder misschien? Die elk jaar indexeert? Peins dat de eigenaar van de woning na 25j graag met jou een klapke komt maken dan. Betaal dan maar letterlijk totdat je er bij neervalt.
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  Wij kochten vroeger als jongeren een soms krot maar door ons handen uit de mouwen te steken werkten wij dag en nacht en na 3jaar tof opgeknapt huisje verkochten we dit en met de meerwaarde begonnen we opnieuw bij ons ouder gaan schooien zat er niet in!
 • Matthias Verbeure

  1 jaar geleden
  Het is de mediaanprijs van gesloten en halfopen woningen, dus de mediaanprijs van halfopen alleen zal ook wat hoger liggen dan 230000 euro. Verder moet je ook rekening houden dat het meerendeel er dus ook veel oude woningen bijgeteld zijn die achteraf nog gerenoveerd worden.
 • Jozef Verstraeten

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet hoe je voor 230.000 euro een halfopen bebouwing kunt kopen. De grond op zich kost toch al snel 140.000 euro en dan staat er nog niets op?
 • Theo Schuermans

  1 jaar geleden
  ja, en ondertussen vragen de banken of de ouders niet kunnen meebetalen, terwijl wij al een huis afbetaald hebben.
 1. Grondwettelijk Hof: geen terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”
  621

  Grondwette­lijk Hof: geen terugdraai­en­de teller voor eigenaars zonnepane­len, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”

  Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, maar niet met terugwerkende kracht. De eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen mogen dus niet tot vijftien jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten. “Op basis van de analyse van het vonnis trek ik morgen naar de ministerraad om met mijn collega’s van de Vlaamse regering te bespreken welke opties er nog zijn of niet meer zijn voor de getroffen gezinnen”, reageert Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze wijst erop dat een overheid betrouwbaar moet zijn naar de burgers toe. De Vlaamse regering en het Vlaamse parlement zetten in 2019 het licht op groen voor de regeling, hoewel er toen al een negatief advies over was.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

Geld