lllustratiebeeld
Volledig scherm
lllustratiebeeld © Getty Images

Zonnepanelen plots fors duurder

Zonnepanelen zijn plots veel duurder geworden, schrijft De Tijd. Leveranciers zien prijsstijgingen van 15 tot 20 procent. Ook de levertermijnen lopen op tot drie maanden. En dat op een moment dat de overheden massaal inzetten op vergroening van energie.

17 reacties

 • Kristof Heymans

  1 jaar geleden
  Als ze verder stijgen haal ik meer rendement uit de verkoop dan het behoud
 • Jaaki Vandenhoek

  1 jaar geleden
  ze kunnen niet duur genoeg worden ze moeten verdubbelen in prijs en niets meer opbrengen
 • Marc Huyghe

  1 jaar geleden
  Jaja, zonder subsidies niet rendabel.
 • Christine T'Jonck

  1 jaar geleden
  En dan de brandverzekering die bij zonnepanelen voor de inboedel plots veel duurder wordt; meer premieverhoging dan wat deze panelen zouden opleveren.
 • freddy vandersmissen

  1 jaar geleden
  Enkel duurder in Belgie , of in heel Europa ? Misschien panelen aankopen in Nederland,Frankrijk,Duitsland dan.
 1. Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan
  Spaargids.be

  Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan

  Na het overlijden van een dierbare staan de erfgenamen heel wat kosten te wachten. Naast de belasting op de erfenis, rekent ook de bank een vergoeding aan. Onder de noemer ‘aanrekening kosten nalatenschap’ bundelt de bank de kosten die ze maken bij de administratieve formaliteiten in geval van overlijden. Een analyse van Spaargids.be leert dat sterven bij de ene bank een pak duurder uitvalt dan bij de andere.
 2. Steeds meer mensen kopen een stukje bos om een tiny house te bouwen. “Noem het maar een coronavlucht”
  PREMIUM

  Steeds meer mensen kopen een stukje bos om een tiny house te bouwen. “Noem het maar een corona­vlucht”

  De verkoop van weilanden, bossen en recreatiegronden piekt. Net als vele andere Belgen ging Sten (41) samen met zijn gezin op zoek naar een secret hideaway. Een stuk groen, middenin de bossen, om een compact huisje op te bouwen. “Mijn vrouw en ik dachten meteen: dit is het. Er is amper passage. Links en rechts staan hoge bomen. Het uitzicht is magnifiek, je kijkt uit op niets anders dan glooiende weilanden.” Ook Tom Van Doninck, mede-oprichter van Caban, merkt de trend op en vertelt welke praktische zaken erbij komen kijken.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.