Alex Polfliet, zaakvoerder van Zero Emission Solutions, stelt het project van Decathlon voor in aanwezigheid van federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Het vertrouwen van de burger heeft de laatste weken zeker een knauw gekregen. Nu moeten we naar innovatieve oplossingen zoeken, waarbij zonneoverschotten kunnen leiden tot zonnebonussen”, zei de minister tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Alex Polfliet, zaakvoerder van Zero Emission Solutions, stelt het project van Decathlon voor in aanwezigheid van federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Het vertrouwen van de burger heeft de laatste weken zeker een knauw gekregen. Nu moeten we naar innovatieve oplossingen zoeken, waarbij zonneoverschotten kunnen leiden tot zonnebonussen”, zei de minister tijdens de persconferentie. © vincent duterne / photo news

Zonnepaneelbezitters kunnen vanaf juli overtollige zonne-energie verkopen aan Decathlon

Particulieren met zonnepanelen kunnen vanaf 1 juli hun overtollige zonnestroom aan sportketen Decathlon leveren. Decathlon koopt die energie aan 4,5 eurocent per kilowattuur, ongeveer vijf keer minder dan het nettarief. Dat project werd maandagvoormiddag uit de doeken gedaan tijdens een persmoment in de Decathlon-winkel van Evere in aanwezigheid van federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

180 reacties

 • Carolus Vif

  4 weken geleden
  auto ermee opladen geert? dan toch enkel in het weekend want in de week staat die op het werk
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Aankoop van een elektrische wagen in de ijskast is niet slim, juist nu moet je hem kopen om hem op te laden met de kW die je anders gratis aan het net moet afstaan, beste manier om je zonnepanelen te valoriseren.
 • Alex Lagazette

  1 maand geleden
  Vele zonnepaneeleigenaars die hier reageren moeten hun factuur of contact toch eens leren lezen. Ik betaal 4,4ct/kWh voor mijn elektriciteit (enkelvoudige meter). Maw als uw leverancier meer zou betalen, verliest hij daarop... Zowat alle andere kosten verdwijnen in de zakken van de Staat en de intercommunales.
 • Patrick Martens

  1 maand geleden
  Ik wil ook energie aankopen van eigenaars van zonnepanelen. Ik geef 10 c per KWh.
 • Dirk Van Hoeylandt

  1 maand geleden
  Kunnen we ons als zonnepaneeleigenaars niet vereenigen en onze emissierechten gezamelijk verkopen? Kent iemand de emissierecht-prijs per kWh? Om te voldoen aan de klimaateisen zal België de volgende jaren emissierechten moeten opkopen op de internationale markt (verplichting van de EU). België kan deze emissierechten dan bij "ons" opkopen. VRAAG : Wie krijgt vandaag de vergoeding van de emissierechten die onze panelen opbrengen? Graag advies als iemand hier iets meer van weet.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen

Geld