thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Zonneglas doet gebouwen zelf energie opwekken

Het is tegenwoordig een normaal beeld geworden om vanuit de lucht gebouwen bezaaid met zonnepanelen te zien. Maar waarom zou het gebouw zelf niet uit zonnepanelen gemaakt kunnen zijn? Een Brits bedrijf maakt het mogelijk met een nieuw kleurrijk zonneglas. En nog mooier: het kost maar tien procent meer dan gewoon glas.

  1. INTERVIEW. Directeur associatie van Belgische e-commerce over wantoestanden bij PostNL: “Inbreuken zijn eerder uitzondering dan regel”
    PREMIUM
    20

    INTERVIEW. Directeur associatie van Belgische e-commerce over wantoestan­den bij PostNL: “Inbreuken zijn eerder uitzonde­ring dan regel”

    Vrijdag is het weer zover: Black Friday. Voor de ene dé kans om de slag van het jaar te slaan, voor de ander het symbool van onze doorgeslagen overconsumptie, met mistoestanden zoals ze deze week bij PostNL aan het licht kwamen tot gevolg. “In een ideale wereld aanvaardt de consument dat de transportkost gewoon betaald moet worden” zegt Greet Dekocker (48), algemeen directeur van safeshops.be, de associatie van de Belgische e-commerce. “Maar ik vrees dat het daarvoor te laat is.”

Geld