De slimme digitale energiemeters moeten ook communiceren met onder meer apps en slimme huishoudtoestellen.
Volledig scherm
De slimme digitale energiemeters moeten ook communiceren met onder meer apps en slimme huishoudtoestellen. © Shutterstock

Zonder pardon: we krijgen een digitale energiemeter (en er hangt een prijskaartje aan)

EnergieEen nieuw jaar brengt heel wat veranderingen. Dat is in 2019 niet anders. Op het vlak van energie gelden sinds 1 januari enkele aangepaste regels en premies. De hoofdvogel is pas voorzien voor juli van dit jaar, wanneer de digitale energiemeter zijn intrede doet. Energievergelijker mijnenergie.be licht toe. 

348 reacties

 • Eddy LENOOR

  3 jaar geleden
  Sorry, maar dit is dikke zever. De strijk moet toch gedaan worden met of zonder slimme meter. Een koelkast is onmisbaar en wassen moet ook gebeuren. Als men alle zogenaamde veelverbruikers moet buitensmijten om nieuwe zuinige te kopen moet ik nog een job bijnemen om dit te bekostiggen.
 • Saskia De ceuster

  3 jaar geleden
  Ze zijn niet betrouwbaar hunne slimme meter..... mijne vriend heeft ze als test gekregen en nu met de eindafrekening bleken zowel op dag als nacht er zo maar ff gemiddeld 1000kw er naast te zitten met wat factuur zei en wat er op de slimme meter stond.... wordt weer ferm in t oog houden dus
 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  Ik laat een afschakelsysteem tussenzettenzo ikniets van stroom op het net kan brengen
 • Patrick Martens

  3 jaar geleden
  Waarom alleen in Vlaanderen en niet in heel België?
 • Gerd Peeters

  3 jaar geleden
  En bij de Walen, daar is dat niet nodig zeker?Het zijn weer twee maten en gewichten.
 1. Zonnepanelen zónder terugdraaiende teller? Deze magere compensatie biedt het hogere injectietarief
  MijnEnergie

  Zonnepane­len zónder terugdraai­en­de teller? Deze magere compensa­tie biedt het hogere injectieta­rief

  De energieprijzen gaan nog steeds door het dak. Het effect op eigenaars van zonnepanelen is tweeledig. Wie nog een terugdraaiende teller heeft, weet dat een zonnige lente en zomer de impact kunnen reduceren of zelfs helemaal wegnemen. Prosumenten met een digitale meter moeten het daarentegen hebben van het injectietarief. Krijgen zij nu ook meer voor de stroom die ze produceren? En compenseert dat de hogere verbruiksfactuur op grauwe dagen? Mijnenergie.be rekent het uit.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.