De slimme digitale energiemeters moeten ook communiceren met onder meer apps en slimme huishoudtoestellen.
Volledig scherm
De slimme digitale energiemeters moeten ook communiceren met onder meer apps en slimme huishoudtoestellen. © Shutterstock

Zonder pardon: we krijgen een digitale energiemeter (en er hangt een prijskaartje aan)

EnergieEen nieuw jaar brengt heel wat veranderingen. Dat is in 2019 niet anders. Op het vlak van energie gelden sinds 1 januari enkele aangepaste regels en premies. De hoofdvogel is pas voorzien voor juli van dit jaar, wanneer de digitale energiemeter zijn intrede doet. Energievergelijker mijnenergie.be licht toe. 

348 reacties

 • Eddy LENOOR

  2 jaar geleden
  Sorry, maar dit is dikke zever. De strijk moet toch gedaan worden met of zonder slimme meter. Een koelkast is onmisbaar en wassen moet ook gebeuren. Als men alle zogenaamde veelverbruikers moet buitensmijten om nieuwe zuinige te kopen moet ik nog een job bijnemen om dit te bekostiggen.
 • Saskia De ceuster

  2 jaar geleden
  Ze zijn niet betrouwbaar hunne slimme meter..... mijne vriend heeft ze als test gekregen en nu met de eindafrekening bleken zowel op dag als nacht er zo maar ff gemiddeld 1000kw er naast te zitten met wat factuur zei en wat er op de slimme meter stond.... wordt weer ferm in t oog houden dus
 • Patrick De pauw

  2 jaar geleden
  Ik laat een afschakelsysteem tussenzettenzo ikniets van stroom op het net kan brengen
 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  Waarom alleen in Vlaanderen en niet in heel België?
 • Gerd Peeters

  2 jaar geleden
  En bij de Walen, daar is dat niet nodig zeker?Het zijn weer twee maten en gewichten.
 1. Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht
  4

  Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht

  Een onschuldige mededeling bij een online betaling kan verregaande gevolgen hebben. Vraag dat maar aan Chris Van Thielen en haar zoon Joris. Chris betaalde via Payconiq 100 euro aan haar zoon, het bedrag van een maaltijd uit een Syrisch restaurant dat hij had voorgeschoten. De bijhorende boodschap luidde ‘Syrië’. Niet veel later ontving Joris volgend bericht: “Graag horen wij van u de reden van deze betaling”. Payconiq by Bancontact bevestigde in ‘De Inspecteur’ op Radio 2 dat mededelingen bij betalingen gemonitord worden.

Geld