Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Joris Vergauwen

Zo haal je meer uit je woon-werkvergoeding: 144 euro per maand extra op loonbrief

Niet iedereen heeft een bedrijfswagen, al leeft die indruk soms wel. Maar ook al moet u met uw eigen wagen of het openbaar vervoer naar het werk, toch kan ook u voordeel doen met dat dagelijkse woon-werkverkeer. Daarvoor zorgen de vele woon-werkvergoedingen die overheden en bedrijven doorheen de jaren hebben uitgedacht. Waarbij de vraag zich spontaan opdringt: welke vergoeding levert het meeste financiële voordeel op? Onze expert berekent het.

27 reacties

 • raf peeters

  11 maanden geleden
  @Tessa Vandermout ,schamen jullie zich niet zo de boel op te blazen terwijl dit helemaal anno 2020 niet meer geval is?.Het is geen geheim nog voor de grote vakantie begint of voor einde van lesuur het verbeterwerk waar je zoveel werk mee hebt al achter de rug is.Na 20 jaar lesgeven heb je zoveel routine dat je zeer zeker en geen enkele leerkracht neemt zijn werk mee naar huis.Stop maar eens met larie te verkopen,men doet zo precies dat alle andere op de wereld idioten zijn.
 • Tessa Vandermout

  11 maanden geleden
  @Peter Bammens: Al eens bij stilgestaan dat het niet gedaan is voor een leerkracht zodra de lesuren gedaan zijn. Mijn vrouw is na meer dan 20j nog steeds tot 's avonds laat en tijdens weekends en verlofperiodes bezig met verbeterwerk, lesvoorbereidingen en allerhande administratieve rommel die er bij komt (ieder jaar steeds meer). En dan heb ik het nog over het opvoeden van de kinderen want dat zit blijkbaar ook tegenwoordig in hun takenpakket omdat de ouders liever "cool" zijn !
 • Jurgen Aerts

  11 maanden geleden
  Andre Haeck , dan ligt het aan je baas , ik heb het wel .
 • Katrien VMarke

  11 maanden geleden
  @ Peter Bammens: Je hebt duidelijk wél hard feelings want als je iets beter geïnformeerd was zou je op de hoogte zijn dat een onderwijsfunctie veel meer inhoudt dan de karikatuur die u ervan ophangt (NB: ik ben zelf helemaal geen leerkracht b-t-w maar IT'er)
 • Jules De Cuyper

  11 maanden geleden
  Waarom zich verplaatsen aanmoedigen ? Vergoeding woon-werkverkeer, half gratis met de trein rijden, … Waarom moet de belastingbetaler opdraaien voor iemand uit Oostende in Brussel meer kan verdienen dan in eigen streek ? Reken alle kosten door aan de ge-/verbruiker. Dan gaan mensen werk zoeken in eigen streek, bij hun werk wonen, thuis werken, .. en gaan bedrijven zich vestigen waar de werknemers te vinden zijn.
 1. OPINIE. Johan Krijgsman (ERA): “Vlaanderen heeft géén probleem met de betaalbaarheid van woningen”

  OPINIE. Johan Krijgsman (ERA): “Vlaanderen heeft géén probleem met de betaalbaar­heid van woningen”

  De vastgoedprijzen in Vlaanderen zijn - ondanks corona - alweer sterk gestegen het voorbije jaar. Met zo’n zes procent. Dat nieuws ontlokt bij sommigen de vraag of ons vastgoed nog wel betaalbaar is, en of onze woningen niet stilaan te duur worden. Vooral voor jonge gezinnen die een eerste huis of appartement kopen. “Een volkomen onterechte vrees”, zo stelt vastgoedspecialist Johan Krijgsman, CEO van ERA, de grootste makelaarsgroep van Vlaanderen. “De betaalbaarheid van onze woningen hangt van zó veel meer af dan enkel de ‘droge prijs’ van een woning.”
 1. Met de auto, fiets of openbaar vervoer naar het werk? Op deze vergoedingen heb je vandaag al recht
  PREMIUM

  Met de auto, fiets of openbaar vervoer naar het werk? Op deze vergoedin­gen heb je vandaag al recht

  Ook al staan we steeds vaker en langer stil op weg naar en van het werk (of net daarom misschien), op het vlak van mobiliteit en arbeid beweegt er de jongste jaren van alles. Zo veel zelfs dat sommigen door de bomen het bos niet meer dreigen te zien. Hoog tijd dus voor een overzicht: wat mag je wel en niet van je werkgever verwachten, als het op het vergoeden van je woon-werkverkeer aankomt? En wat is er vandaag zonder meer verplicht?
 1. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

Geld